Френски експерти зоват: Да върнем обединението на Европа и Русия!

България отблизо

Още генерал Шарл дьо Гол изказа идеята, че Европа трябва да бъде единна от Атлантика до Урал.

И Юбер де Бофор, авторът на статия, публикувана в сайта на Radio Notre Dame , призова да се върнем към тази концепция. Той настоява, че добрите отношения между Европа и Русия са не само възстановяване на историческата справедливост, но и икономическа и геополитическа необходимост, предава Pogled.info.

Да върнем историческия алианс между Европа и Русия, проекта на Европа „от Атлантика до Урал“ е геополитическият императив на днешния ден, сигурен е промишленикът и син на политик от времето на генерал дьо Гол, Юбер де Бофор. В статията си за сайта на Radio Notre Dame той призовава да си припомним размера и геополитическото значение на Русия, която граничи едновременно с Европа, с Китай, и даже със Северна Корея.

Де Бофор припомня, че Русия счита себе си за последния бастион на православието и единствената опора на западната цивилизация, предвид упадъка на Европа и САЩ. В Русия обаче на огромна територия има само 150 милиона души, а БВП е по-малък от този на Франция. В същото време природните ресурси са огромни, една четвърт от консумирания газ в ЕС идва от Газпром.

Русия е в състояние да задоволи нуждите си в селскостопанския сектор, благодарение на голям брой използваеми площи, а горите в Русия са 20% от всички световни резерви. Има проблеми с промишления сектор: в съветско време това беше сила, но тя не можеше да се справи с механиката на работа на пазарната икономика. Скоростта на промишлената приватизация навремето наруши баланса в руската икономика.

Така че потенциалът на Русия е огромен, отбелязва авторът на статията и Европа трябва да побърза, докато Русия се опитва да се справи с два изкуствени проблема: Крим и Сирия.

Освен това авторът на статията припомня известната снимка, направена в Ялта през февруари 1945 г., където Чърчил, Рузвелт и Сталин седят един до друг. На онези разговори те, като съюзници, се договаряха да водят война срещу нацистите и да установят устройството на следвоенния свят. Така че за Сталин Ялта беше символ на Русия, пише авторът на статията.

Що се отнася до Сирия, там сега се откри с голям шум международен панаир. Той е ежегоден, но поради гражданската война не се провеждаше от 2011 до 2017 година. Този път 1,7 хиляди предприемачи от 38 държави по света се събраха там. Той ще продължи до 6 септември.

По този начин Дамаск иска да покаже, че се възстановява. Но страната все още живее под санкциите на САЩ и Европейския съюз. Башар Асад обаче, както пише авторът на статията, мечтае страната му да бъде модерна и демократична.

„В заключение, ние трябва да подновим отношенията си с Москва, следователно това ще означава едновременно и възстановяване на историята, и признаване на икономическата и геополитическа необходимост“, пише авторът на статията на сайта на Radio Notre Dame, цитиран от blitz.bg.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *