Хаджигенов избухна: Гласуваме против Ку-Ку кабинета на Слави!

България отблизо

Ние не просто няма да подкрепим кабинета на ИТН. Ние ще гласуваме против. Причината е механизмът за съставяне на правителство и тяхната агресивна самонадеяност.

Това заяви в ефира на „Лице в лице“ по bTV съпредседателят на ИБГНИ адв. Николай Хаджигенов.

„Те взеха нашите думи, написаха ги в една декларация и сметнаха, че това е достатъчно. Това е диктат и всичко това, срещу което се борим“, каза той.

Във фирма 7/8 може би е окей, но в политиката не е“, категоричен е юристът.

„Преди дни мислех, че подходът на Йорданов е като в детска градина. Явно съм сбъркал и съм им вдигнал нивото“, добави той.

Тяхното правителство може да бъде буквално бутнато всеки денНа въпрос дали бих бил министър, правилният отговор на всеки политик, е че е готов за тази отговорност. Това не би било разбрано от хората на заплата. Това наистина е жертва. Все пак не сме искали постове„, каза Хаджигенов.

По думите му всеки ден някакви чичковци от телевизора размахват пръсти, сякаш скоро ще ни се накарат.

Не харесвам идеята сценарист да обяснява правни тези, защото аз за какво съм учил толкова години. За политическо споразумение са нужни страни. Нужно е да има съглашение между тях – какво, как, за колко време и кой ще го прави“, каза той.

„Петър Илиев не е проблем. Той е проблем, но друг тип, свързан с медицината“, каза Хаджигенов.

„Не знам Тошко какво образование има, ама как така обяснява как изглежда граждански спор и го приравнява с присъда“, запита той.

Според Хаджигенов предложеният Министерски съвет от ИТН е готов за Ку-ку правителство. „Това е Ку-ку МС“, отсече той.

Тази агресивна самонадеяност на ИТН е добре да мине през форма на психотест, както минават кандидатите за шофьори“, каза той.

Юристът призна, че партията му е готова да вземе и да опита да реализира третия мандат. „Знам как ще се приеме това, но ние сме готови. Бихме говорили с БСП, ИТН и ДБ“, добави той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *