Харизанов: След изборите ще има хора с букетчета под балкона на Борисов! Затова президентът да спре да говори смешни неща!

България отблизо

Нямам нито една причина да се чувствам като вентилатор. Марков не ме нарече точно така. Той отказва да ме коментира. Има си уговорка с премиера. Не разбрах защо ме е коментирал лятото.

Това заяви в телевизионно предаване журналистът, политически анализатор и изпълнителен директор на телевизия „Европа“ Георги Харизанов.

„Цветанов не е свързан с ГЕРБ и това е една изключително добра новина. Животът се променя към по-добро с всеки изминал ден. Ако има критики към парламентарната група, те са за сметка на г-н Цветанов“, каза той.

Относно новината, че Нинова обявява общ фронт срещу ГЕРБ, заради масов страх от фалшифициране на изборите, той каза: „Говорите така сякаш тя вече го е обявила. Нинова пета година не успя да създаде общ фронт в БСП. Членовете на партията й ходят да я плюят по медиите. Редно е първо да обедини собствената си партия, а после да се грижи за съдбата на останалите“.

По думите му това, че президентът говори за фалшифицирането на избори, е изключително смешно. Харизанов добави, че той е последният човек, който ще се сърди на „случайно попаднал в политиката човек“, че не е добре информиран.

„Аз съм за електронното гласуване, нямам против видеонаблюденията. Не знам къде ще е залата с 12 000 монитора, но все пак съм за видеонаблюдение и електронно гласуване“, уточни той.

„Не обичам прогнозите – нагласите потвърждават сегашните баланси със смяната на един-двама маловажни играчи с други един-двама маловажни играчи. Понеделниците след изборите обикновено се характеризират с хора с букетчета пред балкона на г-н Борисов. Не сме далеч да видим това на 5 април сутринта“, заяви Харизанов.

На въпрос СДС сериозен съюзник ли е на ГЕРБ, той отвърна: „Нека напомня, че 2019 г. имаше местни избори, където СДС спечели кметски избори. Те имат своите подкрепи. Безспорно това е марката на десните хора на прехода“.

„Не мисля, че Борисов има какво да доказва на Румен Радев“, категоричен бе той. „Познавам хора от ГЕРБ като Младен Шишков и др., които са прави да са против датата 4 април, защото влиза в проблемна ситуация с католическия Великден“, добави Харизанов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *