Хасан Адемов възмутен: Какъв е проблемът, ако има офиси на ДПС в имоти на Мюфтийството?

България отблизо
От Българската православна църква са получили своите възнаградения. А от Мюфтийството не са получили. Предвидените пари за Мюфтийството са около 6 млн. лв. но дълговете са много повече. Това каза депутатът от ДПС Хасан Адемов.

Въпросът за етническият мир трябва да го зададете на разузнавателните служби. ДПС не може да говори от името на тези служби. Нито да коментират какво е искал да каже Главният мюфтия за Косово.

БСП се изкушават да пришият ДПС към ГЕРБ. При гласуване, което е в НС по въпроси за ограничаване на правата, ние гласуваме заедно. Службите са тези, които трябва да отговорят. Премиерът наблегна на разузнавателните служби.

 

Ако искаме религиозните общности да са независими, те трябва да получават пари от държавния бюджет.

2 млн., които пристигат от Дианета, е от много време. Те са за финансиране на религиозните училища. Парите, които се дават сега са за заплати на свещенослужители. Всички вероизповедания получават външно финансиране.  ДПС не управлява имотите на Мюфтийството. Ако има единични случаи на офиси на ДПС в имоти на Мюфтийството, какъв е проблемът, попита възмутено депутатът. Така пестим пари.

Защо нито една друга партия няма офис в църковен имот той не можа да отговори.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *