Христо Иванов: Вкараха ни в забележителен качамак, Мирослав Иванов – В траур сме

България отблизо
Изборите са въпрос на национална сигурност. ГЕРБ, ДПС и БСП умишлено създават хаос с цел да объркат обществото. Това каза съпредседателят на ДБ Христо Иванов, след като хартиената бюлетина бе върната в изборното законодателство.

„Вкараха ни в този забележителен качамак, който не знам българския парламентаризъм по толкова важен въпрос дали го е наблюдавал. Или става въпрос за тежка аматьорщина, или за абсолютно безотговорно движение към целенасочено създаване на хаос на местните избори, за да могат да си свършат каквото решат. Така или иначе това мнозинство, което управлява България в момента, е очевидно едно – то не трябва да се допуска до изпълнителна власт“, уточни той.

От хартиената коалиция ще ви продадат това, че са създали условия за честен и прозрачен вот заради видеозаснемането. но това са малки стъпки. Ние няма да можем да окажем адекватна и пълна превенция на всички процеси, които могат да се случат. това каза по НТВ депутатът от ПП Мирослав Иванов.

Хартията от машините най-вероятно ще е без защити. И те ще броят. Това предложение е проформа, без гаранции че хартията може да бъде със защита. В хода на дебата се посочи от експерти, че най-вероятно това няма да може да се изпълни.

Днес съм в черно, в траур, защото съм убеден, че ще върнат времената на манипулация на вота. Гражданите трябва да са сигурни, че ще има злоупотреби, покровителствани от кабинетите на ГЕРБ през последните 10 години.

 

Невалидни бюлетини ще има на първо място. Няма гаранции, че при повторно попълване няма да се наруши квадратчето при попълване. Вторият начин на манипулация -индианска нишка. Дава се хартиена бюлетина, лицето взима нова бюлетина и гласува с тази, която му е дадена навън.

Убеден съм, че президентът ще наложи вето, за да си направи пиар. Той няма да има реален ефект, НС ще има време да си преодолее ветото.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *