Христо Иванов: Властта се търкаля на улицата. Само да се наведем и…

България отблизо
Успехът за следващите избори е да намерим онази формула на участие в тях, която да ни позволи да излъчим силно демократично реформаторско управление. В политиката няма вакуум и ако не можем да наложим такова управление, властта отива другаде.

Това заяви пред журналисти съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов. Той бе поканен на Националното съвещание на „Демократи за силна България“, на което партията обсъжда мандат за преговори за съвместно явяване на „Демократична България“ и „Продължаваме Промяната“ на предстоящите парламентарни избори. Утре в „Да, България” също ще вземе решение.

 

Иванов заяви, че очаква не листите, а политиката да бъде определяща.

 

“И ние, и гражданите виждаме какво става, когато властта се въргаля на улицата. Страната все повече губи посока. България трябва да приеме изменение в Кодекса на застраховането, които да отговорят на очакванията на нашите партньори в ЕС и не го прави заради интересите на Алексей Петров“, заяви още Иванов.

 

Продължи и задочната размяна на реплики между ГЕРБ и ДБ по въпроса със съдебната реформа. Днес Бойко Борисов обвини “Демократична България” за това, че са бламирали промените в закона, касаещи контрола на главния прокурор. Същите обвинения обаче се чуват и от другата страна.

 

“ГЕРБ бяха тези, които провалиха кворума, по средата на дискусията, присъствайки в залата. На кого му е важна съдебната реформа и на кого му е важна да я спре се видя много добре“, добави Иванов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *