Христо Иванов към ИТН: Дайте да направим правителство! Искате да върнете ГЕРБ ли?

България отблизо

Целта на това решение днес беше в крайна сметка тази процедура да е ясно, че е приключила, за да няма съмнение, че може да започнат следващите процедури и те да бъдат проведени стабилно.

Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов относно гласуването на оттеглянето на кабинета на ИТН.

ИТН напуснаха заседанието, в което парламентът трябваше по някакъв начин да бърше кашата им, след което ГЕРБ не участваха в гласуването, с което се опитаха да задълбочат кризата“, обясни демократът.

„После обаче решиха да оправят нещата, защото видяха, че иначе няма как да станат нещата“, добави той.

„Виждаме, че ИТН дестабилизират реда в страната и от това се възползват ГЕРБ“, заключи политикът.

„Какво ще стане с третия мандат зависи изцяло от ИТН. Ако те са готови да разговаряме за формулата за 6-8 месеца да излъчим правителство, което да преведе страната през ковид кризата и още няколко опорни точки, то тогава с третия мандат ще осигурим управление, ако не – отиваме на нови избори“, категоричен е Иванов.

„За нас гласовете на ГЕРБ и ДПС не са опция“, каза той по повод на изказване на Николай Хаджигенов.

„Нашият призив е, ако партиите извън ГЕРБ и ДПС, искат да потърсим цялостно споразумение, което да реши всички належащи въпроси, да поговорим“, каза той.

„Абсурдно беше от ИТН да искат да предадем доверието, което са ни дали хората, като подкрепим кандидати, които изглеждат като перфектните подставени лица без биографии“, категоричен е демократът. 

Ние не се страхуваме от избори. Нека да седнем да разговаряме, ако има воля да помогнем на България. Важно е да сме отчетливи пред избирателите. Призовавам да поговорим за реализиране на трети мандат, да се споразумеем за политики, лица и период, в който да се управлява“, заяви той.

„Така всеки ще може да застане пред избирателите си и ще обясни действията си. Не може някой да застане пред нас и да ни каже да го слушкаме, това е абсурд“, каза Иванов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *