Христо Иванов отговори на Петков/Василев и разкри кого ще изправят срещу Румен Радев!

България отблизо

Намираме се в ситуация на задълбочена криза. Битката за промяна среща съпротива и е нужно да се мине през тези етапи. Това заяви пред БНТ съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

„За да може да бъде решена политическата криза в страната, е нужно да се търси конфигурация на единомислещи партии.

„Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ имаме общи цели, като ограничаване на борбата с корупцията, например. Ние запазваме нашата подкрепа. Насърчени сме от избирателите си да продължим пътя си. Сигурен съм, че ще бъдем солиден фактор и в следващия парламент“, подчерта той.

„Новата формация планира среща с нас, така че такава ще бъде осъществена. Нашето предложение беше да се явим с общи листи, като коалиция, но това ни бе отказано“, посочи Атанасов.

„Не сме решили основният проблем в държавата – да отстраним Борисовата държава от власт. Това изисква мощно усилие. Тук не е важно кой в коя част на политическия сектор се намира. Важно е да се излъчи правителство на промяната.

Необходим е работещ парламент, защото са нужни промени в Конституцията. Нужна е държавническа мъдрост, за да се постигне съдебна реформа. Трябва да се работи упорито“, обясни съпредседателят на „Демократична България“.

По думите му е изключително важно да има и работеща икономика.

„Имаме още малко работа преди да обявим кандидата ни за президент. Той трябва да има строг граждански профил. Търсим антипод на сегашния президент – да не е човек от армията, трябва ни гражданин, който познава добре устройството на държавата и да може да излъчва справедливост“, разкри Атанасов.

„Българското общество чака да има стабилност, така че трябва да положим усилия това да се случи“, каза още той.

Tagged

1 thought on “Христо Иванов отговори на Петков/Василев и разкри кого ще изправят срещу Румен Радев!

  1. ….“Да излъчва справедливост“…?Нима сегашния ни Президент излъчва „несправедливост“?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *