Цветанов силно възмутен от добавките за пенсионерите! Хвали се, че спрял АЕЦ „Белене“!

България отблизо

„Аз съм участвал в първия мандат на правителството в изпълнителната власт, тогава спряхме АЕЦ „Белене“. След оставката на министър Веселин Вучков 2014 г. и назначаването на  Румяна Бъчварова за шеф на МВР, не съм имал отношения към действията на изпълнителната власт“, оправда се Цветанов.

„Кризата с коронавируса е на саморегулиране, тя не се управлява, налице е абсолютен хаос. Пропуснати са мерки в последните 7-8 месеца. Легловата база е разширена, но качествата и условията за болните и работещите в болнични отделения остават непроменени“, припомни Цветанов.

Недопустимо е един управленец, да създава хаос, а точно това се случва с противопоставянето на детските надбавки и увеличаването на парите за служителите на МВР и здравните работници.

Според председателят на новосформираната партия живеем във време, в което всички очакваме парламентарните  избори, а това което ще наследим от правителството е дълг от 10 млрд. лв.

„Политическо ли е поведението да кажеш, че до март ще даваш на пенсионерите по 50 лв.“, попита Цветан Цветанов. В момента няма управление на кризата – в НОИ увеличението на дефицита ще стане от 4 на 6 млрд. Увеличението на средства, на които сме свидетели да се раздават е насочено единствено и само в бюджетните организации, за бизнеса отново нищо не се прави.

Относно действията на правителството за Македония, Цветанов е категоричен, че това е голяма грешка, която прави България.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *