Цветан Цветанов замесен в убийството на Петър Христов? Вижте скандалната верия:

България отблизо

МВР -то ни отново цикли на едно място. Сега пък за убийството на бизнесмена Петър Христов.

Работим по всички версии, казаха разследващите и разпитаха …. Влади Въргала!

Това заяви гневно не кой да е, а евродепутатът Николай Бареков в сайта Би нюз.

Според него стрелбата по Христов е насочена към Цветан Цветанов и по този начин той е замесен в убийството. Някой се е прицелил в касичката му и той знае защо. Вторият човек на ГЕРБ отдавна е неудобен за партията си и войната срещу него е сериозна, но задкулисна. Има много хора, които не желаят той да продължи да дерибейства в партията, да я ползва за собствена употреба и да се саморазправя с неудобните и инакомислещите. Тоест правещите опити да мислят със собствените си глави, а не с неговата.

Изстрелите по Христов всъщност са насочени към втория човек в ГЕРБ и целят дискредитирането му показването на истинското му лице пред българите, категоричен е Бареков. Но се съмнява, дали МВР разследва сериозно престъплението, или просто замита следите. Той пита откога шоумените са по-ценни свидетели и знаят повече за убития, та чак и интервюта дават по телевизията? Вместо да се питат по-близките до Петър, Въргала дава пространни изявления и го описва като светец.

Ще бъде ли разпитан изобщо Цветан Цветанов за показния разстрел?

Ще го попитат ли някога за „Наглите“, за офшорките на хората от елита, за обществените поръчки за 50 милиона, получени от застреляния Христов, за дарението от 30 000 евро, което той е направил за партията, та и  за шестия апартамент? – питат от Би нюз.

И как ще го разпитат – като свидетел или като заподозрян?

През последните дни Цветанов мина в обяснителен режим и непрекъснато говори за престъпленията и убийствата, а Христов описва като свой приятел.

Борисов пък мълчи. Многозначително.

Според сайта,  физкултурникът на държавата е тежък воденичен камък за определени хора и за ГЕРБ и прекрасно го знае. Те искат  да се отърват от него, но по елегантен начин, като МВР и прокуратурата да свършат  свършат мръсната работа по разобличаването и „развинтването на главата му“, както каза Андрей Райчев още през  2013 година.

Само че забравят, че той беше силов министър, а сега още държи службите в ръцете си. Знае много неща за всеки, назначава на ключовите постове само свои хора, оказа се свързан със СРС-тата и сигурно още е, но никой не смее и звук да издаде. Даже бе осъден на 4 години затвор на първа инстанция за спъване на работата на  съдии и отказване да подпише искания за прилагане на СРС срещу доказани престъпници, но и това никой вече не споменава. А делото бързо бе заметено.

Ще разпитат ли Цветанов за убийството на Христов, пита Бареков. Защото той е замесен в него точно с името си и топлите си връзки с бизнесмена, вонящи на корупция?

Едва ли, смятаме ние.

Цецко не се предава лесно и вече сигурно търсят някой клошар да поеме вината.

Или албанската мафия.

Или извънземните.

Кой да ти каже?…

Автор Станислава Славова,  istinata.net

 

Tagged

2 thoughts on “Цветан Цветанов замесен в убийството на Петър Христов? Вижте скандалната верия:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *