Цветан Цветанов: Премиерът не казва истината за руския природен газ!

България отблизо

С построяването на газопровода „Турски поток“ България може да се окаже само транзитна страна и да не получи необходимите на самата нея количества природен газ. Тогава за каква диверсификация на енергийните доставки за България говори премиерът?

Към момента около 90-92% от капацитета на тръбата е договорен от Сърбия и Унгария, заяви председателят на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов на кръглата маса „Възможностите за разширяване на ЕС и атлантическата идея“, организирана от АСБ.

За каква диверсификация става дума? А какво става с доставките на руски природен газ за „Булгартрансгаз“, запита той.

Цветанов изрази опасения, че бъдещето на българската компания е под въпрос, заради интересите на „Газпром“.

Бившият втори в ГЕРБ показа загриженост, че енергийните проекти не се обсъждат в парламента и така се дава възможност за спекулации по темата за енергийната сигурност на България./Източник news.bg/

Отмъщава ли си Цветанов на своя бивш първи приятел Борисов? Със сигурност си отмъщава. И със сигурност отмъщението му едва сега започва. Бившият втори ще дебне „приятеля“ си на всяка крачка. И ще се прави на загрижен или разгневен българин. Само че от това на нас не ни става по-топло. Защото Цветанов се опитва да събори Борисов не, заради българските интереси. А, за да заеме мястото му. И тогава за България ще настанат още по-мрачни времена.

Така че ние трябва да използваме напъните на Цветанов. Но да не му позволим да заеме неговото място. Задачата не е лесна. Но е постижима. Ако всички сме заедно в битката за бъдещето на България.

istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *