Цецка Цачева си дава оставката? Ще я спаси ли Борисов още веднъж?

България отблизо

След наглото и дръзко бягство на двамата убийци от Централния софийски затвор вчера, които се оказаха въоръжени с пистолети и ножове, креслото на правосъдната ни министърка здраво се разклати.

По стар герберски обичай тя се покри и не се появи в нито една телевизия днес. Нито пък медиите я потърсиха за обяснение. Странно защо. Или май никак не е странно.

Когато стане такова сериозно престъпление, правосъдният министър е длъжен да даде изявление, а после да си хвърли оставката!

Цецка Цачева обаче отиде да боядисва яйца, или си изключи телефона. Или никой не я търси, защото няма указания какво да прави.

Това е втората огромна издънка на пишман-министърката за две години.

Първо предаде Борисов, като се издъни на президентските избори. И то така се издъни, че стана срам за цялата партия. Дори отявлени гербери си скриха китките и или не отидоха до урните, или гласуваха за Румен Радев.

Тогава Цецка пак се скри, а преференциалното гласуване я изхвърли дори от парламента. Никой не я искаше нито за президент, нито за депутат. След като изкара близо месец в немилост, Борисов й подхвърли поста правосъден министър.

Заради огромния медиен натиск и подигравки в социалната мрежа Цачева все пак изгря вчера към обед и смотолеви, че  бягството на двамата затворници се дължи на човешки грешки и това се потвърждава и от факта, че те са били въоръжени с огнестрелно и хладно оръжие. И измърмори, че се прави всичко възможно да бъдат заловени.

Тя пропусна факта, че надзирателите стачкуват вече от месеци заради ниското си заплащане и лошите условия на труд. И че ги отряза най-безцеремонно, като заяви, че в хазната няма пари и исканията им са безпочвени.

Оказа се, че исканията не били много безпочвени и се е получил пробив в системата. Дали надзирателите са били по-малко, немотивирани заради ниските заплати, или някой е успял да ги „мотивира“ извънбюджетно, тепърва ще става ясно.

Най-лесно било да си даде оставката, но това нямало да върне престъпниците в затвора, каза днес тя, осмелила се най-после да се покаже по телевизията.

Неясно е обаче как ще реагира Борисов.

Като държавник, който ще отстрани веднага министърът, допуснал невероятен гаф, или като партиен лидер, който брани хората си докрай.

Теменужка Петкова проспа покупката на ЧЕЗ и то от приятелката й, хвърли камуфлажно оставка, но незнайно защо още си е министър.

Нищо чудно некадърната Цачева също да си остане на мястото.

Тя и за чистачка на министерството не става, но пък е верен член на ГЕРБ.

А това за Борисов явно е по-важно.

Не кадърни ли са министрите, а верни ли са на него и Партията!

Жалко за България!

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Цецка Цачева си дава оставката? Ще я спаси ли Борисов още веднъж?

  1. Не вярвам че в България съществува правосъдие ! Като пример посочвам РС Мездра : По ГД №698/2015 г. съдия Иванка Кожухарова си позволи да фалшифицира протоколи по заседанията и да прави протоколи от не съществуващи заседания ! По жалбите ми до ВСС комисията по професионална етика покриха тези престъпления !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *