Цецка Цачева обеща люти мерки срещу корупцията! Ето кого ще разследва

България отблизо

Министърът на правосъдието Цецка Цачева заяви, че започва люто наблюдение на борбата с корупцията у нас и изрази надеждата, че  Европейската комисия по механизма за наблюдение на нашата страна ще оцени усилията й.

„Разчитам на обективните оценки на ЕК за конкретното изпълнение на препоръките за напредъка, който ние сме осъществили в тази борба и да бъде спрян вече механизма на наблюдението. Да бъдем оценявани обективно, както и досега, да не ни бъркат с Румъния и да стане ясно какво сме свършили и какво още остава да работим“, добави пред български журналисти в Брюксел.

 

Цачева се обиди от  новата годишна класация на „Трансперънси интернешънъл“ за „усещането за корупция“ у нас и каза, че  България полага усилия. И се бори. Непрекъснато и ежечасно.

„Въпросът с корупцията, борбата с нея и преодоляването й като едно порочно явление в съвременното общество е много важен, каза Цачева и побърза да допълни, че корупция има не само в Българската действителност, но и навсякъде по света. Но тя /борбата/ е станала приоритет  на правителството“, добави министърката. Цачева отбеляза, че наскоро бе приет антикорупционният закон, който ще се справи с всеки опит за измама и лично облагодетелстване.

„Всеки политик и всеки гражданин на страната би желал резултатите от борбата да бъдат по-видими, да ги почувства и да види как  България да се изкачва напред в класацията за по-некорумпирана страна. Така че  предстои много работа по тази тема“, удари се в гърдите правосъдната министърка.

От цялото изказване почти нищо никой не разбра. Хем сме постигнали голям напредък, хем тепълва работата с борбата предстои.

Хем се различаваме от Румъния и сме по-напреднали /как и в какво кой да ти каже/, хем народът нищо не е усетил.

Хем кипи борба, хем кипи от корупция, а някои незаслужено ни слагат на последните места в класацията и даже я публикуват и ни правят за резил.

Всичко е ясно, думи и обещания се леят като пролетен дъжд, но след случая с Гинка всички борци за правда потънаха в преспите. Разгеле заваля сняг и удобно ги покри.

Досега правосъдният ни министър ни вопъл, ни стон по въпроса. Седи в кабинета си и чака указания какво да каже.

Подаде си носа само пред стачкуващите надзиратели, колкото да им съобщи да на студуват напразно, защото няма пари за увеличение на заплатите им и пак изчезна.

В това време се вихри сделката с ЧЕЗ и разтърсва държавата, наяве излизат  тайни кой е приватизирал „Марици“ – те, лъсват кражби от санирането и то за милиони, държавата се тресе от скандали кой кмет колко е откраднал и какви документи е крил, кой бизнесмен къде на кого какво е бутнал, а правосъдната ни министърка мълчи.

Бори се като истински пехливанин с корупцията, само че от кабинета си и тихо да не я чуе някой.

Толкова тихо, че не се знае борба ли е започнала, или си прави маникюра.

То пък един маникюр…

Ама пък за сметка на това каква КОРУПЦИЯ!

Как да се бориш със своите?!

Автор Станислава Славова , istinata.net

Tagged

7 thoughts on “Цецка Цачева обеща люти мерки срещу корупцията! Ето кого ще разследва

  1. „Да не ни бъркат с Румъни“, ама Цакачева серизона ли е ?
    Хората вкараха над хиляда човека в затвора за корупция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *