ЦИК с шокираща новина: Ето къде ще са народни представители Петков и Василев! Има и други размествания!

България отблизо

Водачите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев ще бъдат народни представители, съответно от Пловдив и от Хасково – техните родни градове.

 

Петков и Василев заявиха това пред ЦИК. Двамата отстъпват места на следващите в листите от 24-и и 23-и район в София-град, предаде БНР.

Всички 22 кандидат-депутати, избрани в по два района, посочиха пред ЦИК от къде ще реализират мандатите си.

От тримата избрани в два района от ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова влиза от Русе и освобождава депутатски място в Разград за Гюнай Хюсмен. Бившият здравен министър Костадин Ангелов ще е депутат от Велико Търново.

Отстъпва място във Варненската листа, а екс образователният министър Красимир Вълчев предпочете Стара Загора пред Шумен.

 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова посочи пред ЦИК, че ще е депутат от София. Така на нейно място във Варна влиза Борислав Гуцанов. Кристиян Вигенин предпочете Ямбол пред Пловдив.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ избра да представлява Шумен и освободи позиция в Кърджали, която осигурява депутатско място за Павлин Кръстев, пети в листата там. Делян Пеевски ще е депутат от Благоевград. На негово място във Велико Търново влиза Йордан Цонев, който пък се отказа да е депутат от Пазарджик.

Сценаристите Филип Станев и Ивайло Вълчев от партия „Има такъв народ“, избрани също в два района, още вчера се отказаха да са депутати със заявление до ЦИК.

Така освободиха места за следващите от листите във Варна и Добрич, Бургас и Сливен, а Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ ще е депутат от Пловдив-град. Освободи място за следващия в листата на Пловдивска област.

Костадин Костадинов – лидер на партия „Възраждане“, предпочете родната Варна, което осигурява присъствие в парламентарната група за неговия заместник Иван Русчев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *