Цинизъм! Вижте колко плащат министрите за лятната си ваканция

България отблизо

Някои се борят жестоко с комунизма, но на практика нямат нищо против да живеят в него. Само те и то тайно от народа.

В почивна база на  (МРРБ) чиновници  спят за 5 лв. на човек на вечер, а в базите на МВР средната цена за една  нощувка е 7,50 лв. на човек. Тази информация щеше да остане скрита от народните очи и уши, ако не беше изнесена в  доклад на Световната банка, посветен на почивните станции на родните ни институции.

Изследвани са  115 обекта, които имат  представителни или социални функции и почивни станции. В доклада черно на бяло е написано, че над 80 процента от ведомствените и държавни имоти  генерират огромни загуби, които са средно 230 хил. лв. на брой от тях.

Общо за над 10 хиляди легла от бюджета са платени  22 млн. лв. загуби!

Резиденция “Евксиноград” на МС е със от 700 хил. лв. на година, но това не пречи на депутати и министри да си изкарват лятната почивка там, а разликата между това, което плащат и цената на това, които ползват, се поема от бюджета.

Почивната станция на МВР “Лазур” в Несебър, намираща се на едно от най-апетитните места,  пък е отчела загуба от 600 хил. лв. . Една от  причините  е, че храната се предлага без надценка или е на пълна загуба. Така работещите в системата на МВР и семействата им също са облагодетелствани. Те плащат от 5 до 7 лева на легло, ядат на корем за смешни пари и си изкарват с половин заплата по половин месец на морето. Могат да уредят и свои роднини, но те  плащат от 15% до 100% над определената  цена за служителите. Това е буквално нищо, тъй като на хотел или квартира е в пъти по-скъпо, а на ресторант да не говорим.

Оказва се, че в България има суперпревилигорана класа, която живее на гърба на народа.

Това са не само министрите и депутатите, но и чиновниците от различните ведомства и 55 хиляди полицаи заедно със семействата им!

Те не само не си плащат осигуровките и данъците върху заплатите, а ги плаща държавата, но и същата тази държава поема и летния и зимния им отдих. Тоест ние, работещите извън администрацията.

Колко богата трябва да е една страна, за да си позволи това?

Основният извод, който се прави в доклада на Световната банка е, че държавата трябва да се оттегли от управлението на ведомствени почивни бази. И да ги остави да се развиват на пазарен принцип. Повечето служители в родната администрация обаче са против тази идея.  От Института за пазарна икономика пък смятат, че може и да се закрият някои от станциите, но да се увеличат заплатите на чиновниците и те да могат да избират спокойно къде ще почиват, у нас или в чужбина.

С колко още да им се увеличат заплатите?

Защо чиновниците са отделна превилегирована прослойка у нас и трябва да им плащаме всичко, дори тоалетната хартия?

Много просто.

Който храни чиновниците, си храни всъщност цяла армия избиратели. За евтини почивки и други привилегии всички ще гласуват за ГЕРБ, за да не си изгубят топлите местенца и бонусите.

А работниците?

А пенсионерите?

А майките на болни деца?

За тях държавата няма пари.

Няма и да има, защото друг вече ги е изял!

Автор Станислава Славова, istinata.net

2 thoughts on “Цинизъм! Вижте колко плащат министрите за лятната си ваканция

  1. Много сте напрегната от тази данни и видимо искате да разпускате в почивна база на МВР,. Има решение и за вас – кандидатствайте за служител и без това е недокомплект и всяко лято ще имате шанса да почивате в тези бази.
    Но ви е по-лесно да седите на дебелия си задник и да се чудите каква новина в ректално жълто да измислите за да ви плаща някой, който е сто процента по прост и от вас….
    Елате при нас да служите, не да плюете…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *