ЧЕТИРИТЕ най-важни РЕЗУЛТАТА от срещата Путин – Тръмп, които поставиха НАЧАЛОТО на НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД!

Свят

Много се изписа около срещата на двамата големи – Владимир Путин и Доналд Тръмп в столицата на Финландия, Хелзинки.

Но това бяха или кратки съобщения кой пристигнал, кой го посрещнал и кога е започнала срещата, или несъществени пикантерии от рода на кой как е погледнал събеседника си, как му стиснал ръката и дали Тръмп е намигнал на Путин.

Всичко останало бе скрито зад кулисите на разговорите тет а тет, между Путин и Тръмп, и преговорите на руската и американска делегации.

Въпреки това, могат да се откроят няколко неща, които бяха наистина важни като резултати от състоялата се среща на двамата президенти.

В началото ще кажем, че срещата бе важна не толкова за Путин, колкото за Тръмп. Видя се от срещата, че Тръмп няма какво да предложи на Путин. Нито за Крим, нито за Украйна, нито за Сирия, нито за КНДР, Иран и т.н.

Но…Владимир Путин е много важен за Тръмп. Неслучайно, именно американския президент прекоси океаните, за да отиде при руския лидер в Хелзинки. Защо го направи? Нека видим! Откак Тръмп стана президент, сме свидетели на непрекъснати обвинения, които американската глобалистична върхушка изсипва върху него. Стигна се и до абсурдни „комисии“, които да „установяват“ дали Тръмп е „агент“ на Путин. Днес, много „либерални“ вестници в САЩ и по света заляха Путин и Тръмп с кал. Дори Арнолд Шварценегер се намеси в охулването на Тръмп, като го нарече в свое видеообръщение „малък, размекнат макарон“.

Всъщност, това са външните признаци на една жестока битка между двете върхушки в САЩ.. Тръмп, който е представител на националния американски капитал, влезе в схватка с досегашната „дълбинна държава“, която управляваше САЩ и целия свят. Това са могъщите американски и западноевропейски транснационални корпорации. За да има, обаче, шанс за успех срещу такъв противник, на Тръмп му бе нужен могъщ съюзник. А какъв по-могъщ съюзник, може да желае американският президент, от Владимир Путин и Русия? На всичко отгоре, Руската федерация и нейният президент са най-ярките противници на либералния глобализъм, който иска да ликвидира традиционните общочовешки ценности, да унищожи националните държави и голяма част от населението на Земята. И така да установи вечно господство над света.

Затова, уверено можем да кажем, че Тръмп отиде при Путин и намери искрен съюзник срещу могъщите евроатлантически транснационални корпорации, познати в САЩ под името „дълбинната държава“. И този първи резултат е много добър за човечеството.

На второ място ще отбележим:  Почти никой не обърна внимание на думите на Тръмп, че освен за всичко друго, ще говори със своя руски колега и за Китай. Но, на заключителната пресконференция на двамата лидери, не бе спомената и дума за Китай. Което е сигурен знак, че двете велики държави Русия и САЩ са станали три. Към тях се е присъединил и Китай. Защото Путин никога не изоставя своите съюзници и приятели. И не се договаря зад гърба им.

Третият, и най-важен резултат, бе изразен отново от Владимир Путин. Той заяви, цитиран от всички руски медии, че срещата с американския президент е „първата стъпка към нормализация на руско-американските отношения“. Такова е мнението и на Доналд Тръмп, който винаги повтаря, че иска „да се разбере с Русия“.

Следователно, появата на Тръмп в Хелзинки, окончателно легитимира Русия, не просто като пълноправен субект в международната политика. Защото преди Тръмп, в Москва дойдоха много американски сенатори със задача да започнат нормализация на отношенията с Русия. А на самата  среща в Хелзинки, освен Тръмп, имаше цяла американска делегация, пълна с ястреби и русофоби, като Джон Болтън. Те бяха принудени да отидат в Хелзинки и по този начин да покажат на света, че САЩ официално признават Русия като един от най-важните, глобални центрове на сила в света.

Бяха принудени, защото видяха, че Европа им се изплъзва. И повечето европейски държави се обръщат към Русия като съюзник, срещу безпардонния диктат на САЩ и ЕС.

Има и още един четвърти, но не по-малко важен резултат от срещата в Хелзинки. Признавайки Русия като един от най-важните, глобални центрове на сила, САЩ всъщност загубиха статута си на „единствен глобален лидер в съвременния свят“. И на практика се осъществи твърдението на Владимир Путин, че светът вече не е еднополярен, а многополярен.

И как няма да е такъв, като руският президент отново държеше всички козове в свои ръце. Защото Русия постигна военно-стратегическо превъзходство над САЩ, което бе демонстрирано най-ярко от могъщата зенитно-ракетна система „Кинжал“, за която и американските експерти признаха, че не може да бъде спряна от никаква противовъздушна отбрана. Русия още победи Щатите на глобалния пазар на енергоносителите. Намери решения за Сирия и целия Близък Изток, прибра Крим и Донбас. Можем да изброяваме още много.

Но неоспоримият факт е, че срещата Путин – Тръмп в Хелзинки, постави началото на новия световен ред. И стана началото на края за транснационалните евроатлантически корпорации, които управляваха света досега.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

4 thoughts on “ЧЕТИРИТЕ най-важни РЕЗУЛТАТА от срещата Путин – Тръмп, които поставиха НАЧАЛОТО на НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *