Шефът на промишлената палата: Иде Апокалипсис! Управляващите не осъзнават какво са направили!

България отблизо

„Направихме си харакири със спирането на отношенията с Русия, които сме ги изграждали десетки години. Това са вътрешно и външноикономически, външнополитически връзки, които ще струват много.

Те ще бъдат възстановени, но кога и на каква стойност – трудно мога да предположа. Европа каза, че спираме доставките от Русия, но не каза от коя дата, а нашите управляващи го приеха буквално“.

Това каза пред БНР бизнесменът Красимир Дачев, заместник-председател на Българската търговско-промишлена палата.

Според него от една година бизнесът в България живее в абсурдна ситуация, защото каквато и икономика да има, тя спира без енергия.

Дачев обясни, че с компенсациите за тока, които се отпускат на бизнеса, не се пипат парите от бюджета на държавата:

„Ние не ползваме и една стотинка от Бюджета. Компенсациите са от допълнителните печалби, които се генерират от космическите цени на тока, те не влизат в Бюджета. Компенсациите всъщност са парите, които внасяме в Бюджета, а после ги връщат при нас“.

Той подчерта, че „Държавният бюджет никога не е бил толкова богат, колкото е в момента. Той определи това като парадокс.

По думите му бизнесът не усеща грижа от управляващите: „Очевидно не се разбира, че народът обеднява и фирмите обедняват. Ще започне да се разбира, когато започнат фалитите и дойде Апокалипсисът“, завършва той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *