Шизофренията на Запада ще ликвидира Европа! Ето фактите!

Свят

Президентът на Германия Франк Валтер Щайнмаер, който само преди няколко месеца бе в Русия, и на срещата с президента Владимир Путин заяви, че Германия и Русия трябва да развиват още по-интензивно своите икономически отношения, днес зове цяла Европа да поддържа по-голяма дистанция от Русия.

Щайнмайер посъветва европейските страни да гледат на Русия трезво и от дистанция, защото надеждите за всеобхватно и интегрирано партньорство не се били сбъднали. Въпреки тези „съвети“ Германия търгува интензивно с Русия. Неотдавна сключи ново голямо търговско споразумение за създаване условия, които да тласнат напред търговията с РФ. Да не говорим за „Северен поток 1 и 2“, които Берлин осъществява, без да се съобразява с останалите страни-членки на ЕС. Германия иска да направи нещо и не пита никоя страна в ЕС дали може да го направи. Ако такова нещо си позволи някоя редова членка на ЕС, ще има писъци и наказания, и глоби и т.н.

В същото време всички помним как Лондон и лично Тереза Мей в продължение на много месеци обвиняваха Русия, че била отровила баща и дъщеря Скрипал. Лондон търсеше „доказателства“ за вината на Русия под дърво и камък и понеже по обясними причини не ги намираше, отново и отново обвиняваше Русия, Кремъл и Владимир Путин в това, което те никога не са извършвали.

И изведнъж, Лондон обърна палачинката на 180 градуса. Тереза Мей заговори, че искала да се срещне с Владимир Путин, за да прекратят враждата между двете държави. Ама хем искала да се срещне, хем трябвало да бъде сигурно, че щяло да има договорености. Тоест, отново хем иска, хем не ще. Пак Русия трябвало да изпълнява някакви западни условия и други тем подобни абракадабри.

Припомняме, че дори Тръмп в своята предизборна кампания непрекъснато повтаряше, че искал да се разбере с Путин. И колкото повече „искаше“, толкова повече нещата не се получаваха. По най-различни причини. Най-напред причина беше американският Конгрес. После Тръмп взе да се прави ту на добър, ту на лош. След това неговите съветници били ястреби. Но желаното от народите по света „сдобряване“ с Русия отново не се получи.

Каква може да бъде причината за това шизофренично поведение на Запада? Ами много просто. САЩ и Западът искат да се интегрират с Русия, но така, както се „интегрираха“ с нас. Тоест, искат да разрушат Русия с разни измишльотини за свободния пазар, който обаче винаги да действа в тяхна полза. Всъщност искат Русия да се съгласи на техните условия, което на практика означава все същото – разрушаване на РФ и изсмукване на нейните ресурси. Така, както стана с нас и повечето страни, които имаха злощастието да бъдат натикани в ЕС. Само че Русия е велика и мощна държава, при която обикновените методи на поглъщане не могат да сработят. Затова Западът опитва и обграждане на Русия с военни бази, и военни провокации, и заплаха с ядрено оръжие. Но…всичко е напразно. Русия се оказа по-силна и по твърда, и по-смела от целия обединен, колективен и така нататък Запад. И затова Русия стана надежда на народите и държавите за освобождение от новото западно робство. Надежда включително и за такива огромни държави като Китай и Индия.

Втората и твърде прозрачна причина е, че Западът иска да заблуди своите народи как Вашингтон и Лондон, и ЕС искат да се сработят с Русия, но тя е лоша и не иска. Само че на тези приказки за малки деца вече никой не вярва. Никой не вярва, че Западът е сила на доброто. Понеже хората виждат кой дрънка ядрено оръжие, кой непрестанно заплашва държавите и народите. И кой иска да постигне разумни компромиси, които не заплашват суверенитета на европейските страни и страните по целия свят.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *