Шойгу разби германския военен министър: Напада ни като ученичка от началното училище! Нека да пита дядо си какво означава да разговаряш с Русия от позиция на силата!

Свят

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу нарече изявленията на колегата си от Германия Анегрет Крамп-Каренбауер, че е необходимо да се говори с Русия от позиция на силата, „нападки на ученичка от началното училище“.

Говорейки за 75-ата годишнина от победата във Великата отечествена война, Шойгу припомни, че преди няколко месеца бе открит в Черно море, потопеният по време на войната моторен кораб „Армения“ с останки от цивилни хора на борда.  Гибелта на този кораб се смята за една от най-големите трагедии в морската история. Според Шойгу, това е един от многото епизоди на Великата отечествена война, за които трябва да се разказва.

„Особено днес, когато сегашното поколение политици, например в Германия, започне да ни учи как да живеем и започне да приказва, че трябвало да се разговаря с нас от позиция на силата“, припомни той скорошното изявление на Крамп-Каренбауер.

Припомняме, че преди няколко дни, ръководителят на германското военно министерство в реч пред Бундестага призова за преговори за разоръжаване с Русия „от позиция на силата“. „Това винаги е била добра позиция на германската външна политика и затова трябва да остане и в бъдеще“, отбеляза тя.

„Това тук е по-скоро, знаете ли, представление на ученик от начално училище, който напада ученици от съвсем друго училище. На всичко отгоре, това е ученик, чиято майка или татко е директор на училището. Тя може да си позволи всичко. Но…деца, разберете, че ние сме в друго училище, нашият директор е друг“, иронично отбеляза Шойгу.

Според него, това вече е вторият военен министър на Германия, който призовава да се говори с Русия от позиция на силата. Ето защо, Сергей Шойгу припомни, че след подобни изказвания на бившия германски военен министър, той го посъветвал  да пита дядо си какво означава да разговаряш с Русия от позиция на силата.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *