Шойгу: Украинските войски са в отстъпление по цялата фронтова линия

Свят

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу обяви, че украинските войски са в отстъпление по цялата фронтова линия, съобщават Ройтерс и АФП.

„Руските войски продължават да сриват системата от опорни пунктове на противника по протежение на цялата линия на съприкосновение. Въоръжените сили на Украйна се опитват да удържат отделни позиции, но под нашия натиск са принудени да отстъпват. От началото на годината взехме под контрол 547 квадратни километра в новите региони на страната“, каза руският военен министър пред висши военни командири.

В сравнение с данните, представени от него преди месец, руснаците са завладели само за последния месец повече от 140 квадратни километра – с трийсетина повече от данните на изследователския център Belfer на Харвардския университет.

Руската армия наближава град Курaхове в Донецка област. В резултат на нейния обстрел  бяха поразени множество военни обекти скрити в многоетажни сгради.

Украинската армия се опитва да спре противника при Часов Яр. Командващият сухопътните сили Олександър Павлюк обаче отбеляза пред вестник „Таймс“ (Times), че силите са неравни, като по думите му, „руската армия има пълно превъзходство в авиация и десетократно в артилерия“, съобщава БНР.

Източник Епицентър.бг

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *