Шок! В сделката с ЧЕЗ лъсна дългата ръка на…Путин! Топна го…вижте кой!

България отблизо

Виждам руско-грузински офшорки, руски банки и разни проблемни  български банки в сделката с ЧЕЗ“.

Виждам един опит да се разклати правителството и да бъда свален от власт – изплака премиерът Борисов.

„Ще ги разнищя всички докрай. Няма да им позволя да ми петнят репутацията! Въртят се разни игрички, за да  излезе, че ГЕРБ  витае зад тази работа с Гинка.  Тези хора, които сега упорито ме свързват с ЧЕЗ, един път вече са ме сваляли от власт, а сега са се засилили да му скроят същия номер. Няма да им се получи!

Ние от ГЕРБ нямаме никакво участие в сделката! Тези хора /кои хора?!/ ни спретнаха едно активно мероприятие , използваха времето, когато съм в чужбина и се опитаха да ни клатят, но няма да стане тази работа“, закани се Борисов.

Някой  /КОЙ?!/ насажда мнението в обществото, че Гинка от Пазарджик купува ЧЕЗ, а  хора  от правителството стоят  зад нея. Аз лично не зная за такава сделка, а Теменужка си подаде оставката заради слухове и внушения, размаха пръст Борисов. И аз хубаво ще си помисля дали да й приема оставката! Това е опит да свалят самия мен!

И повтори:

„Виждам руско-грузински офшорки, руски банки…“

Думите му веднага бяха услужливо затвърдени от Коритаров и други придворни журналисти снощи.

От една страна днес хорово всички разумни политици в страната обясниха, че подобна сделка няма как да стане без знанието и разрешението на правителството. И без да е уведомен Борисов. И развенчаха мита с чуждите банки и офшорки.

От друга, в опита си да се спаси от скандала, той не се поколеба да посочи с пръст Чехия и Русия.

Да насади съмнения в обществото, че не кой да е, а самият Путин е решил да ни прави мръсен номер и да купи ЧЕЗ. Защото и руските банки не финансират подобни мегасделки без неговото знание.

Да предположим за миг, че Русия е решила да увеличи влиянието си у нас и да ни отмъкне една трета от електроразпределителната мрежа. Как го е сторила, като сделката се е извършила в Чехия? Или и чешката държава е в заговор с Путин?

Буквално звучи като фантастика!

Понеже няма как да се случи покупко-продажбата без знанието на правителството.

В свое интервю на 18 септември миналата година енергийният министър Теменужка Петкова заявява, цитирана от „Капитал“, че независимо кой ще е купувачът на ЧЕЗ, българската държава ще го провери има ли потенциал да доставя ток на половин България и това ще стане чрез КЕВР.

Значи, според Борисов, Теменужка, КЕВР, Чешката държава и самата Гинка са агенти на Путин! /Пардон, на руските банки/. От думите му излиза така.

На всичкото отгоре и самият той е агент, тъй като е знаел за сделката!

Още по-зле – и Юнкер и Меркел излизат агенти или съучастници, защото по време на подписването, нашият човек беше при тях! А без тях той не смее да кихне.

Звучи смешно, звучи жалко, звучи нелепо.

Звучи и гузно.

Путин едва ли има идея какво се случва у нас, но Борисов знае.

И никой не го клати, а сам се разклати!

А сега?

Сега просто трябва да си подаде оставката сам. Ако има поне грам достойнство!

Само че дали има?

Автор Станислава Славова , istinata.net

Tagged

1 thought on “Шок! В сделката с ЧЕЗ лъсна дългата ръка на…Путин! Топна го…вижте кой!

  1. Айде стига с пропагандата за Путин! Той поне не е глупав като Бойчу и никога не би прилагал СИКаджийски приоми. Излагате се!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *