Шок! Иво Сиромахов готов да стане външен министър. Има и програма

България отблизо

Писателят Иво Сиромахов написа шеговит пост в социалните мрежи, в който обяви, че е приел поста министър на външните работи. В типичния си стил той обясни и какво смята да прави по време на мандата си. Ето какво написа Сиромахов:

Скъпи приятели,

 

С вълнение ви съобщавам, че приех поста министър на външните работи.

Няколко часа обмислях, претеглях плюсовете и минусите. Проведох напрегнати разговори с представители на управляващата коалиция, и изразих опасения, че може би не съм достатъчно подготвен за този пост.

Но те ми казаха: Бе кво ти пука, така или иначе по-зле не може да стане.

Ето какво смятам да направя в мандата си като министър.

1. ПОСЕЩЕНИЯ В ЧУЖБИНА

Първо смятам да отскоча до Брюксел. Там на втората пряка на булевард де Ватерлоо правят най-вкусните дюнери евър. Мммм, божествени са! Ще хапна два-три дюнера, ще се снимам пред европарламента, а ако имам късмет, може да си направя селфи и с Урсула фон дер Лайен.

Оттам ще отскоча до Милано да си напазарува жената едно-друго, че сега имало сале в повечето бутици. Следващата ми дестинация като министър на външните работи ще е Лондон. Едно че трябва да поддържаме активна политика към държавите извън ЕС, и второ – на 25 февруари Челси играе срещу Ливърпул за Купата на Лигата. Нема начин да го изпусна!

В Щатите не виждам смисъл да ходя, щото Бойко вече три пъти е седял на камината в Белия дом. И срещу него да тичам, не мога да го стигна.

2. ПОЛИТИКА ОТНОСНО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ

Политиката на правителството относно западната ни съседка трябва да е устойчива и в духа на досегашните традиции. Демек – да се псуваме и от време на време да се заплашваме и да си викаме „аве кви сте вие, ве“.

3. ШЕНГЕН ПОД ЗЕМЯ

След като вече сме договорили Шенген по въздух и вода, предстои да направим следващата голяма дипломатическа крачка, а именно – да договорим Шенген под земя. Така българската къртица ще може да се интегрира с европейската и свободно да си търгува с нея, както ѝ е кеф.

4. ЕВРОЗОНАТА

Предлагам на всички българи да получават заплатите и пенсиите си в евро, само феновете на Копейкин – в левчета. Така всички ще са доволни и в обществото няма да има излишно напрежение.

5. НА МОРЕ В ГЪРЦИЯ

За служителите на министерството ще построя три почивни станции в Гърция – по една на всеки ръкав на Халкидики. В процес на преговори съм с гръцкия външен министър, не му запомних името, и се разбрахме служителите на министерството да минават отстрани на КПП-то и да не чакат на опашката с другите бунаци. Друго си е да минеш с връзки, за кво цел живот блъскаш в тва загубено министерство…

Това накратко е програмата ми.

Благодаря на всички, които ме подкрепиха.

Ще се постарая да не ви разочаровам.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *