Шок и ужас! Гонят Баневи чак до Париж! Май Борисов ЗАМИТА следите?!

България отблизо

Полицаите в Париж са задържали семейство Баневи след получена Европейска заповед за арест.

Николай Банев и съпругата му Евгения са задържани в Ница днес, пише „24 часа“, като цитира източник от МВР. Според него двойката е била на воаяж в Париж и е била шокирана от ареста. За задържането им е получена Европейска заповед за арест.

По-рано днес от спецпрокуратурата обявиха, че се извършват претърсвания, изземвания и обиски на  замесени лица. Както и разпити на свидетели в рамките на разследване, свързано с дейността на завод „Полимери“ АД в Девня.
Предприятието бе приватизирано от Николай Банев в средата на 90-те години, във връзка  с дейността на фонда „АКБ – Форес“. Заводът обаче не работи от 2010 г.
Разследващите са обискирали офиса на бизнесмена, който се намира на улица „Жолио Кюри“ в София, както и къщата им в Бояна.
Прокуратурата ще обяви още подробности за случая днес в 15 ч. Не се очакват обаче големи разкрития, понеже по всичко личи, че двойката е била предупредена.
Лошото е, че предупреждението е станало в последния момент. Така че все нещо може да е пропуснато от находчивия „бизнесмен“, който години наред разиграва цяла България.
Николай Банев заедно със своя авер Борис Бояджиев откраднаха милиарди от масовата приватизация и след това от тъй наречената касова приватизация. За далаверите им знаят всички, но никой от държавните органи не сме е да се доближава много-много до тях. Никой не знае защо е така. Но съмненията за опънат над тях полигически и властови чадър от най-високо място остават.
Както и да е, истината вече започва да излиза на бял свят. Понеже нищо не може да се крие прекалено дълго. И ареста на сем. Баневи със сигурност е част от пъзела.
Борисов предприе този рискован ход да ги арестува, въпреки че Бояджиев и Банев са замесени в миналото му, като мутра и събирач на „такси“ от фирмаджиите, поради простата причина, че властта му вече се пропуква от всякъде и той трябва да заздрави имиджа си на непоколебим борец срещу корупцията.
А сигурно има и още нещо.
Защото екшънът с Баневи, сто процента е свързан и с другия екшън, около скандалния бизнесмен Иво Прокопиев от финансовия кръг Капитал. Него пък, Цацаров го разследвал не като издател, а като бизнесмен, заради собствеността му в нашия химически гигант „Каолин“. Баневи пък ги гонят уж заради „Полимери“ АД.
А по-вероятно е, че усещайки края на царуването си като премиер, Борисов и сие, бързат да замажат всички следи, които водят до тях.
Редактор Виктор Самуилов, istinata.net

Tagged

1 thought on “Шок и ужас! Гонят Баневи чак до Париж! Май Борисов ЗАМИТА следите?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *