Шок! Откриха какво е общото между Борисов и…Фройд!

България отблизо
С всеки изминал ден Аз-ът на премиера Борисов става все по-изразен.
Специално броих, 42 пъти той казва „Аз” в отговор на всеки въпрос в интервюто си по Нова телевизия, заяви журналистът  Владо Береану.

Борисов за пореден път показва, че всичко в тази държава  е концентрирано в него и само в него. Проблемът обаче е, че нашата държава според Конституцията не е премиерска, не е еднолична, нито пък е  авторитарна.

Аз-образът е понятие, въведено от Зигмунд Фройд.  Той е  личен и социален. Има  идеален личен Аз-образ (какъв иска да бъде човекът), реален личен Аз-образ (какъв е той  според собствените му представи), идеален социален Аз-образ (как индивидът би искал да бъде възприеман от околните) и реален  Аз-образ (представите на човека как го възприемат другите). Появява се и понятието Свръх Аз, при което индивидът често губи връзката си с действителността, неговата личност е доминираща, той се влюбва в себе си и не знае, че самочувствието му е невярно, а поведението ретроградно. И решава, че цялото общество е самият ТОЙ.

Точно това е характерно и за премиера ни. Свръх-Азът, който го обсебва постепенно и необратимо.

Две са основните теми, за които напоследък говори Борисов – корупцията и свободата на словото. При темата корупция се появи нов ъгъл, нова опорна точка – превенцията. Борисов вече заявява, че няма да гоним корупционни сделки и няма да търсим корумпирани хора, а ще наблегнем на превенция. Директно ни се казва в очите, че няма да има борба с корупцията и корумпираните лица няма да бъдат преследвани, твърди Береану. Ще ловим дребните риби за пред хората, а към другите ще подхождаме с превенция, демек с нищо!

 

Със завидно самолюбие и  лекота премиерът обори даже заключенията на международни институции като  Държавния департамент на САЩ. Той заяви пренебрежително: „Те ще ни дават акъл, след като Тръмп в предизборните си речи непрекъснато говори за корупция. Значи и там има и те също не могат да се справят”.  Брилянтно заключение на човек, който вече няма реален поглед върху действителността, или се прави, че е загубил връзката, коментира журналистът.

 

Ние направихме нова Антикорупционна комисия, похвали се Първият, но пропусна да обясни, че тя  не може да бори корупцията у нас, тъй като няма никакви правомощия, а ако пък получи от парламента, трябва да се превърне в прокуратура, тъй като Конституцията изисква  това. Но Борисов е начесал егото си и е победил президента, който искаше тази комисия да е под шапката на президентството и да е независима.

 

Какво точно работи сега  Антикорупционната комисия никой не знае. Какво правеше при ареста ,на кметицата на „Младост” Десислава Иванчева, така и никой не разбра. Вършат се едни неща, които и премиерът даже не знае за какво са му, важното е да се хвали с тях.

 

По въпроса за свободата на словото Борисов пак говореше в Аз- форма – „аз нищо не съм правил”, „аз изобщо не съм се месил”… И най-големият наивник  не смята, че лично той се обажда на медиите по телефона и им диктува какво да пишат.  Прави го друг по добре смазана схема, затова всички пеят в един хор, а опозиционни медии почти няма.

Професиналните медии на Запад са ориентирани към опозицията, защото така е редно. . Самите журналисти са опозиционни, защото журналистиката е четвърта власт, само ако е опозиция. Нашата пее детирамби и затова сме на 111-то място по свобода на словото и никой не й вярва. Но за сметка на това всеки ден чеше Аза на премиера.

Тъй като няма журналисти срещу себе си, няма критики, няма  реални опозиционни политически партии, единствената пречка на Борисов е ТОЙ – президентът Румен Радев, твърди Береану.  Премиерът не може да се справи само с НЕГО  Говореното на държавния глава и излизането в ефир на болезнени истини плаши министър-председателя, тъй като му е единствената конкуренция на неговия Аз.

А битката става вече болезнена.

Аз-ът на Борисов няма да издържи тази конкуренция и скоро ще станем свидетели на открита война. Психиката му няма да издържи. По теорията на Фройд нещата са се разместили необратимо. Дотолкова, че ако падне от власт, Борисов ще се разболее. А причината ще е болното му АЗ.

Това АЗ вече трява да се лекува, препоръча Береану.

Изводите оставяме на вас…

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *