Явор Нотев: Не можем да преценим има ли криза в България, или не! Ще разговаряме с БСП да ни кажат!

България отблизо

Политическите действия си имат своята конституционна уредба и нищо не може да се получи без сигурни ангажименти от политическата сила, която ги прави. Това каза пред „Фокус“ народният представител от „Атака“ Явор Нотев.

Той допълни, че вероятно „Атака“ може да се консултира с БСП във връзка с парламентарните проектозакони за корупцията, които мнозинството внася. Явор Нотев уточни, че успешните проектозакони са само онези, които работят в полза на гражданите.

Според него, не е отговорно да се заяви емоционалното решение за принадлежност към опозицията и твърда критика на управление със съдействие и съучастие във взимането на властта. „Всички тези въпроси са изключително тежки и предизвикват размисли. Решението е отговорно и аз не мисля, че то ще бъде взето единствено и само с аргументите, които ще ни представят колегите от ПГ на БСП по време на тези консултации и разговори. По-дълбоки са нещата.

Има време да се обмислят внимателно проектозаконите, както и за едно запознаване, а най-вече за един отговорен политически анализ на ситуацията в страната, за да вземем окончателното си решение“, допълни той.

Явор Нотев каза още, че политическата 2020 г. ще бъде трудна, заради проблемите, които стоят за разрешаване, а и защото е предизборна година. Той изпитва опасение от това, че предизборните месеци не са градивни и ефективни при разрешаването на реални проблеми. Нотев каза още, че годината ще бъде трудна и се надява да се формира отговорно отношение, за да се селектират и класират проблемите пред страната.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *