Янаки Стоилов: Шансовете за правителство не са големи, защото една партия иска да разполага с ножа, хляба и сиренето!

България отблизо

Шансовете този парламент да избере правителство в момента са сравнително балансирани. Това заяви пред БНТ служебният правосъден министър Янаки Стоилов.

„Добре е, че ръководството на БСП започна консултации. За предпочитане е да се излъчи кабинет от парламента, но трябва да бъдат поставени още въпроси и търсени решения“, добави проф. Янаки Стоилов.

Според него не бива да се отива към включването на още теми и проблеми в разговорите между партиите. Той препоръча да се фокусират върху по-малко теми и проблеми.

„Има важни въпроси, които силно притискат и българските граждани – проблемите в енергетиката, засилващата се инфлация по отношение на цените на всички стоки и услуги, бежанската криза, горските пожари, пандемията. Всичко това трябва да се обхване, за да не живеем в редуващи се кризи“, смята служебният правосъден министър.

„Не може, когато избирателите са подредили политическите сили по този начин, който предполага търсене са съгласие, някой да разполага с ножа, хляба и сиренето“, каза проф. Стоилов.

Според него необходимо е споразумение за подкрепа.

„Бягството от него създава дори впечатлението, че други интереси могат да доминират. Липсата на опит при „Има такъв народ“ (ИТН) също може да направи възможно прокарването на корпоративни интереси“, добави проф. Стоилов.

„Времето се скъсява, за да намерят отговор тези трудни въпроси“, каза още правосъдният министър.

Той е удовлетворен, че от десетилетия правителство не се е ползвало с такова доверие от българските граждани като служебното.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *