19fortyfive: Украйна увисна! Ето какъв огромен проблем се появи в НАТО!

Свят

Американското издание 19fortyfive съобщава, че НАТО и Пентагонът, позовавайки се на редица причини, нямат възможност да доставят съвременни танкове на Украйна.

 

Изданието съобщава, че въпреки редица изявления на евроатлантически служители за целесъобразността на снабдяването на Украйна с модерно оборудване и съвременна техника, президентът на САЩ Джо Байдън е забранил изпращането на основни бойни танкове (ОБТ), които са част от настоящите бригади на обединените сили на НАТО .

Ръководителят на Белия дом твърди, че изпращането на тези ОБТ в Киев може да ескалира конфликта и дори да въвлече НАТО във война с Русия. Германски официални лица, пише 19fortyfive,са изразили подобни опасения относно изпращането на танкове.

„Германия няма да изпрати съвременни западни танкове в Украйна, докато други партньори не започнат да правят същото. Германия подкрепя Украйна според силите си и в същото време прави всичко възможно да предотврати пряк конфликт между НАТО и Русия.
Това е в основата на всички решения. И това също отговаря на волята на огромното мнозинство от гражданите“, каза германският канцлер Олаф Шолц.

В средата на септември Politico съобщи, че германският Бундестаг отново отложи процеса на гласуване за прехвърлянето на немските основни бойни танкове Leopard 2 и бойни машини на пехотата Marder на Украйна.

Въпреки страховете обаче, че изпращането на Leopard 2 може да въвлече НАТО в открит конфликт с Русия, има друг проблем, пише вестникът. Той се състои в това, че усилията на НАТО да въоръжи Украйна са изчерпали запасите от боеприпаси, въоръжения и оборудване, което става все по-ясно въпреки шикалкавенето на евроатлантическите елити. Само през април Полша изпрати най-малко 240 съветски танка в помощ на Киев – достатъчно за две танкови бригади, припомня 19fortyfive.

Сега на натовските държави им остава само тяхното основно оборудване, с което трябва да защитават самите себе си. Ако искат да се разоръжат напълно и да останат без оръжия за самозащита могат да продължат да изпращат оръжия на Киев.

A.Z източник Нюз фронт

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *