Мухлясал седесар търси 22 милиарда лева от…Елена Йончева!

България отблизо

Една дама, която води листата на БСП, Елена Йончева, постоянно твърди, че всяка година у нас се крадат 11 милиарда евро, с други думи 22 милиарда лева.

Приканвам  Eлена Йончева или друг, който може, нека да обясни, откъде се крадат тези 22 милиарда лева. Към това призовава в свой коментар във Фейсбук социологът Петко Симеонов.

Той е писател, публицист и един от основателите на Съюза на демократичните сили/СДС/.

Тъй като подозирам, че никой няма да може да обясни, то нека компетентните хора от „Позитано” кажат на дамата, че такова твърдение означава, че БСП поема обещание, ако управлява държавата автоматично да има 22 милиарда лева повече, обяви бившият СДС активист, цитиран от blitz.bg.

С други думи БСП обещава минимум двойни заплати и пенсии. И тъй като това няма как да се случи – избирателите ще знаят, че БСП крадат по 22 милиарда лева всяка година.   „За облекчение на публиката“ Петко Симеонов дава най-общата структура на държавния бюджет за 2019 г. Според неговата извадка, приходите в бюджета били 25 милиарда лева, а разходите – 13 милиарда лева.

Ако това е вярно, трябва да го попитаме, какво стана с приказките на Борисов, че бюджетът на България вече бил 100 милиарда лева, а ние сме били настигнали и надминали Тодор Живков и по приходи, и по разходи?! Очевидно, от бюджета на П. Симеонов липсват едни 75 милиарда лева. Затова естествено възниква и въпросът кой лъже? Петко Симеонов или Бойко Борисов?

Но нека да се разберат двамата какъв точно е бюджетът на България. А за нас е повече от ясно, че „има нещо гнило в Дания“. И Елена Йончева не лъже, а просто цитира брюкселските доклади. Така че, ако Петко Симеонов има въпроси, то по-добре да ги отправи към чиновниците от Брюксел.

Ама май не му стиска да направи това.

istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Мухлясал седесар търси 22 милиарда лева от…Елена Йончева!

  1. Беше свестен човек,какво ли му е станало ?Вярно ,че във фейсбук всеки може да плещи каквото му дойде на акъла спокоен че няма да разбере и да види колко е смешен,ако това е утеха .И как ги сметна 22 милиарда ГЕРБ не са от две години на власт , а статистиката не е на Елена Йончева,ако е слушал или чел внимателно…ама какво да му обръщаш внимание – той е във възрастта на деменцията !

  2. Ако той е мухлясал, то тогава Йончева трябва да е превтасала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *