Караянчева защитава поста си, обвини президента в…

България отблизо

„Президентът Радев иска служебно правителство, защото с това служебно правителство ще изтегли България от „чакалнята за еврото“, заяви председателят на Народното събрание по време на митинг в подкрепа на правителството на ГЕРБ пред сградата на Министерски съвет.

 

„Искаме да се чуе различният глас – на хората, които подкрепят правителството. Това не контрапротест, а митинг в подкрепа на европейското правителство“, заяви Караянчева, която допълни, че участва в митинга като гражданин, а не само като председател на Народното събрание.

 

Симпатизанти на ГЕРБ от цялата страна се събраха пред МС в София, за да подкрепят правителството.

 

Там беше и председателят на НС Цвета Караянчева, която коментира пред Би Ти Ви, че е там в качеството си на народен представител и гражданин. „Искам да се чуе различният глас, който подкрепя правителството на България. Ние не правим протест или контрапротест, както го наричат. Правим митинг в подкрепа на европейското правителството“, заяви тя.

 

Според нея е недопустимо държавният глава да се обръща към легитимно избраното българско правителство, както и към прокуратурата, наричайки ги „мафия“. „Скандално е това президентът да призова на бунт“, каза ядосано тя.

 

„Ние не работим за мафията и не сме мутри! Мутри ли сме?“, попита множеството и социалния министър Деница Сачева. „Не!“, отговаряха вяло симпатизантите на управляващите.

„Нямаше днес да сме тук, ако вчера президентът не беше призовал „Мутри, вън!“ Къде е това вън? Къде да отидат ония 1 млн. души, които са гласували за ГЕРБ?“, попита депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

„Нека не забравяме тройната коалиция, искате ли да те да се върнат в управлението“, изправи се пред протестиращите и Красимир Велчев.

„Нека сме силни и единни, няма да се подадем оставка по напора на тези, които са зажаднели за власт. Нека подкрепим България със своя ясен европейски път. Победа“, скандираше друга представителка на ГЕРБ. След виковете „Победа“ обаче протестиращите започнаха да викат „Оставка“. След това пък продължиха с „Бойко, Бойко, Бойко“.

Сред ораторите на протеста в защита на управлението бяха още министърът на туризма Николина Ангелкова, министърът на земеделието Десислава Танева и др.

Днес следобед два автобуса с десетина симпатизанти и членове на ГЕРБ отпътуваха от Бургас за столицата за контрапротеста пред Президентството, предаде БНР. Въпреки призива в социалните мрежи в протеста задължително да се включат депутати, общински съветници и координатори на партията, част от тях заявиха, че няма да пътуват.

Организаторите на протеста заявиха, че двата почти празни автобуса ще качат по пътя симпатизанти на партията от общините Айтос и Карнобат.

“Протестираме срещу това, че хора, които работят за бъдещето на България и за европейския път на страната, са наречени „мутри“, срещу това, че вчера имаше организиран протест в София, на който всички видяха кои хора се появиха на площада и просто структурата ни от цялата страна, не само от Бургас, ще подкрепи този контрапротест“, заявиха протестиращите, цитирани от БНР.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *