Петков вбесено: Дългата ръка на Русия се намеси в свалянето на Минчев. Но ние ще победим!

България отблизо

Премиерът Кирил Петков констатира, че в 47-то Народно събрание вече има ново мнозинство и заяви, че ПП не се страхува от предсрочни избори. Това заключение той направи веднага след като ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ свалиха от поста му председателя на парламента от ПП Никола Минчев.

„Хубаво е, че завесите се вдигат и нас не ни е страх от избори, защото хората, които гледат в момента, могат да си направят ясна представа какво се случи.“, заключи Кирил Петков.

„Това, което се видя много ясно, е, че има ново мнозинство в този парламент. Всички тези, които гласуваха против Минчев, показаха, че са маркетингови фирми, които лъжат своите избиратели“, коментира след вота премиерът.

Петков разкритикува поведението на всяка от политическите сили, които искат оставката на това правителство, след като взеха тази на парламентарния председател. Той припомни, че „ИТН влезе с идеята да изчегърта ГЕРБ и гласува с тях“ и продължи по адрес на останалите.

„Възраждане“ веят някакви знамена, а пък ДПС говорят за правата на всички българи, те решиха да се прегърнат“, каза Кирил Петков.

„Не може да говориш за етнически мир и да подкрепиш „Възраждане“, възмути се той. Всички знаем какво искат от „Възраждане“ и кой се ядоса, че внесох американски газ! Че първи в ЕС се отървахме от руската зависимост и не може да ни извиват ръцете с цената на газа и тока.

На въпрос дали ще се откаже от „борбата си за това правителство“, Петков отговори: „Напротив, не. Имам на кого да разчитам“  /но не уточни на кого/.

И добави: „Аз вярвам, че има още свестни хора в парламента“. По думите му това са хора между страха и съвестта си, че България не трябва да влиза в политическа криза и избори след избори. И да се отърве от зависимостта си от Русия!

А дали българският народ е готов да е зависим от други, той не уточни.

 

Tagged

1 thought on “Петков вбесено: Дългата ръка на Русия се намеси в свалянето на Минчев. Но ние ще победим!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *