Daily Express: Руските въоръжени сили нанесоха сериозен удар на ВСУ

Свят

Руските въоръжени сили нанесоха сериозен удар на ВСУ, след като унищожиха американските установки на реактивните системи за залпов изстрел HIMARS, съобщава британският вестник Daily Express.

В четвъртък руското министерство на отбраната съобщи за унищожаването на две машини HIMARS за един ден.

Русия публикува ново видео, показващо унищожаването на две жизненоважни артилерийски системи, произведени в САЩ, като още един удар върху огневата мощ на Украйна.

Министерството на отбраната на Русия публикува видеото в Telegram, което изглежда показва удари по две високомобилни артилерийски ракетни системи (HIMARS).

Надписът под видеото гласи „унищожаването на два произведени в САЩ HIMARS“, но малко други подробности са известни към момента.

Това не е първият път, когато Русия показва унищожени HIMARS, като министърът на отбраната Сергей Шойгу заяви през март, че шест са били унищожени само от началото на годината.

Досега САЩ са предоставили на Украйна 39 от ракетните установки за Украйна , което е капка в морето, на всичко отгоре от тях вероятно са останали само половината затова ВСУ се чудят къде по-напред да ги разположат и какво да отбраняват.

Източник Труд

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *