The American Conservative: Дори да изпрати войски в Украйна, катастрофата за Запада там е неизбежна

Свят

Западът се сблъска с дилема: или да тласне Украйна към преговори с Русия, или да изпрати на Киев нещо повече от оръжия и подкрепа, рискувайки пряка конфронтация с Москва, пише The American Conservative. Във втория случай ще се развие същият катастрофален сценарий, който той се опитваше да избегне досега. Но Западът може да тръгне и по пътя на дипломацията, пише изданието.

Западът губи войната в Украйна. Никакъв брой оръжия или помощ няма да променят това.

Западът трябва да приеме тази оценка и да подтикне Украйна към масата на преговорите или да й изпрати нещо повече от оръжие и помощ.

В този случай ще се наложи да се засили подкрепата и да изпрати войска, рискувайки да влезе в пряка конфронтация с Русия и да получи в резултат същата катастрофа, която той се опитваше да избегне от първите дни на войната.

Осъзнаването на този факт предизвика ожесточена дискусия в Европа.

Премиерът на Словакия Робърт Фицо заяви на 26 февруари, че «редица страни-членки на НАТО и ЕС разглеждат възможността за изпращане на свои войски в Украйна на двустранна основа».

На същия ден президентът на Франция Макрон заяви, че, макар «днес да няма консенсус по повод изпращането на войски официално…, нито един вариант не бива да бъде отхвърлен».

Канцлерът на Германия Олаф Шолц отговори, че консенсусът се заключава в това, «че на украинска земя да няма никакви сухопътни войски, никакви войници, изпратени там от европейските държави или страните от НАТО».

Източник: https://www.theamericanconservative.com/what-nato-country-doesnt-have-troops-in-ukraine/

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *