БЪЛГАРСКИТЕ власти ЗАПОЧВАТ да разбират нещо ВАЖНО, което ще промени СЪДБАТА на България! Ето КАКВО е то!

България отблизо

Част от българските властимащи, започват все по-ясно да разбират една азбучна истина, която народът се опитва да им каже от години.

А тази истина е съвсем простичка. За да оцелее България и да има шанс за възстановяване на своята икономика, както и за възстановяване на своето загиващо население, трябва да се свърже с правилния геополитически партньор.

А всички сме свидетели от 27 години насам, че Евросъюза не е този желан партньор, който ще ни помогне да излезем от най-голямата криза в нашата 1300 годишна история. И Брюксел няма да ни помогне, не за друго, а защото той сам ни вкара в капана на мизерията. Брюкселските чиновници със собствените си ръце унищожиха всичко, до което успяха да се докопат в родината ни. И, съвсем естествено е, че сега няма да тръгнат да градят това, което са унищожавали години наред.

Заради това, и още защото на българските летци не им се умира с викове „слава на Брюксел“, нито пък върховният главнокомандващ, президентът Радев иска да ги праща на явна смърт…Точно поради тези причини, България направи една малка стъпка по пътя към избора на своя нов геополитически партньор.

Избра Русия за ремонта на своите изтребители МиГ-29. А не Украйна или Полша, които доста се натискаха да лапнат тази поръчка за милиони.

Точно затова, когато министърът на отбраната Красимир Каракачанов започна да се договаря с руската РСК „МиГ“ като компания, която да ремонтира малкото останали изтребители от нашите Военно-въздушни сили, срещу него веднага се надигна нашенски и международен вой.

Полша и Украйна обвиниха България в „предателство на Европа“ и „сговор с Кремъл“. А нашенските соросоиди започнаха да вият в един глас и то седмици наред, че ние сме щели да попаднем в зависимост от Русия и трябвало просто да изхвърлим руските самолети. Само че цифрата 12 милиарда, която трябва да имаме за натовски самолети, затвори за момент устата на „бранителите“ на ЕС и НАТО.

Още през декември 2017 г. отбранителното ведомство предложи на руската авиостроителна компания „МиГ“ да се сключи договор за ремонт и обслужване на двадесетината останали изтребители „МиГ“-29, които постъпиха на въоръжение в българските Военно-въздушни сили през 1989 – 1990 г. Ремонтът и поддръжката бе необходим, защото годните за летене машини вече бяха останали едва няколко. А това заплашваше да принуди България да се откаже от охраната на своите въздушни граници.

Президентът Радев, обаче не искаше да допусне такова нещо. Ето защо бе избрана сума на договора, която да е приемлива и за двете страни –  51 милиона долара., разчетени за 5 години, през които да бъдат ремонтирани и приведени в изправност 16 изтребители „МиГ“-29.

Още преди това, през 2016 година България получи от Русия 10 чисто новички двигатели за „МиГ“-29, които също бяха предназначени за предстоящия ремонт.

След като бе сключен договорът с Русия, Полша се отказа да настоява  за включване на нейни предприятия в ремонта. Но Украйна бе на съвсем друго мнение. Украинският военен концерн „Укроборонпром“ се обърна с жалба към българската антимонополна комисия като твърдеше, че България нарушава принципите на свободната конкуренция.

Но…чудо невиждано, българската комисия отклони жалбата на Киев с мотивите, че руската компания „МиГ“ има лиценз за осъществяване на ремонти, има оригинални части за тези изтребители и само тя може да извърши качествен ремонт и да даде необходимите гаранции за безопасни полети на ремонтираните самолети. Разбира се при пълно спазване на инструкциите на производителя и извършител на ремонтите.

Докато Украйна не може да предостави нито лиценз за извършване на ремонт, нито оригинални запасни части. Още повече, съвсем наскоро в Хърватия се разигра страшен скандал със самолети, ремонтирани от Украйна. Хърватските пилоти се жалваха, че от машините тече масло, отказват бордовите навигационни системи и самолетите не могат да изпълняват нито една от своите летателни функции.

Ето защо българската страна се отказа от услугите на Украйна и се обърна към истинския производител – Русия. Просто защото не желаеше да превръща военните си самолети в летящи капани за своите пилоти.

Така постепенно в главите на българските властимащи започна да си пробива път схващането, че държавата, която честно, компетентно и качествено осъществява онова, за което се е договорила е само Русия.

Нещо повече. Нашият истински и жизнено необходим геополитически партньор не е Евросъюзът, а Руската федерация. Защото само тя има интерес от силна и приятелски настроена България на Балканите.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

4 thoughts on “БЪЛГАРСКИТЕ власти ЗАПОЧВАТ да разбират нещо ВАЖНО, което ще промени СЪДБАТА на България! Ето КАКВО е то!

  1. ДАНО най-после се окопитят и вземат реално правилни ходове за развитието на БЪЛГАРИЯ власт-имащите!!!!!!!!!!!!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *