БЪЛГАРИТЕ КАТЕГОРИЧНО: Валери Симеонов УНИЗИ България и ПРЕДАДЕ националните ни интереси! ИСКАМЕ ОСТАВКА! И НАРОДЕН СЪД!

България отблизо

Българските граждани, заедно с парламентарните групи на Атака и ВМРО се разграничиха категорично от грубите нападки на Валери Симеонов към Руския Патриарх Кирил.

Припомняме, че вчера в ефира на БНТ скандалният вицепремиер нарече Руския Патриарх Кирил „второразрядно съветско ченге“ и „цигарен митрополит“.

Ето защо, на заседание на парламентарната група на „Обединени патриоти“, на което не са присъствали депутатите от НФСБ, а само депутатите от Атака и ВМРО, е приета резолюция, която изисква Валери Симеонов да се извини на Патриарх Кирил.

Настояваме, се заявява в резолюцията, подписана от председателя на ПГ на ОП Волен Сидеров, вицепремиерът Валери Симеонов, който е от квотата на Коалиция „Обединени патриоти“ в българското правителство, да поднесе извинения на Патриарх Кирил за нанесените обиди.

Секретарят на ПГ на ОП Десислав Чуколов обясни, че въпреки отсъствието на народните представители от НФСБ, кворум на заседанието е имало и решението за действията на Валери Симеонов е било прието с необходимото мнозинство.

При отпътуването си от България, на летище София, Руският патриарх Кирил заяви, че се радва на радушния прием, с който е бил посрещнат в нашата страна. Заедно с това Кирил изрази и разочарованието си от факта, че в България има сили, които се опитват да преиначат нашата обща история. И да насаждат мнението, че Русия е само една от страните, които са се борили с Високата порта за освобождението на България.

Той сподели, че нито Румъния, нито Полша или Финландия са приемали решение да се бият с Османската империя за освобождението на „нашите християнски и славянски братя“ и на тяхната родина България. Това прави само и единствено Русия. Единствено руската армия навлиза в пределите на България и води кръвопролитни битки с османлиите.

Но както знаем, русофобите като Валери Симеонов, герберските политици, които слугуват на Вашингтон и Брюксел и хранениците на Сорос в страната, използват всеки повод, за да създават скандали между България и Русия.

Припомняме, че такъв вой се вдигна и когато руският президент Владимир Путин каза, че славянската писменост е дошла в Русия от „македонската земя“. И в това свое изказване, Путин е абсолютно прав, защото ,македонската земя“ тогава се намира в пределите на българската държава. Следователно Владимир Путин казва едновременно, че кирилицата е дошла в Русия от България. И второто, което е много по-важно, че македонците и българите са един и същ народ.

Длъжни сме да отбележим, че обидните думи на Валери Симеонов са абсолютна лъжа. В сметките на Патриарх Кирил няма никакви милиарди. Също както няма и в сметките на Путин. Но това не попречи на САЩ да обяви своите „Панамски досиета“ и известно време да въртят чалгата с обвинения към руския президент.

По същия начин, тук в България, Валери Симеонов и ГЕРБ хвърлят недоказани обвинения към Кирил, надявайки се, че една лъжа, изречена сто пъти ще се превърне в истина.

Второ, обидите на вицепремиера са недопустими, защото руският патриарх не е в България като частно лице. Той дойде у нас като представител на велика и мощна Русия. Нещо повече. Той дойде като представител на братска, славянска Русия, която ни освободи два пъти – от турско и от фашистко робство.

Нека добавим, че и сега, ние българите, свързваме надеждите си за освобождение от третото западно колониално робство, не с някоя друга държава, а отново с велика, славянска и православна Русия.

Всеки знае, че когато бяхме съюзници на Русия и Съветския съюз, България изгради мощна икономика, която осигуряваше работа и достоен живот на 9 милиона български граждани. И тогава нашата родина бе на 23-то място по стандарт на живот сред 180 страни от Европа и света.

А нашите днешни западни „съюзници“ веднъж унищожиха България на своя Берлински конгрес. И сега също ни унищожават като само за 27 години ни превърнаха от цветуща държава в най-бедната страна в цяла Европа и света.

С други думи, нашите национални интереси и надежди за достоен човешки живот са били свързани и сега отново са свързани само и единствено с братска Русия. Която е наш естествен приятел и брат. Докато Западът винаги е бил и сега е наш исторически враг.

В този ред на мисли, Валери Симеонов, герберските политикани и соросоидите предават и унищожават националните интереси и националната сигурност на България. Защото именно вследствие на тяхната и западната предателска и корумпирана политика, сега в България вилнее най-страшната демографска криза в цялата ни история. Която заплашва да ни унищожи.

И точно за това унищожение, което продължава и сега, Валери Симеонов, Борисов, ГЕРБ, соросоидите и цялата останала пасмина трябва да отговарят пред Народен съд. А не да тиражират личното си мнение за Русия, което няма нищо общо с обичта на българите към нашата велика славянска посестрима.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *