От последните минути: Тежка битка разтърси парламента! Няма да повярвате кой кого обвини в… комунизъм!

България отблизо
Представителите на ”Атака” вчера изненадващо не взеха участие нито в обсъжданията, нито в гласуванията за отстраняването на Валери Жаблянов от зам.-председателското му място.
Това е пълна  загуба на време, отсече внезапно Волен Сидеров и обяви, че му е писнало в парламента да се губи ценното време на депутатите за безсмислени дебати.
За изненада на всички, Сидеров обвини Цветанов, че като шеф на парламентарната група на ГЕРБ действал като   „координатор“ на дневния ред и непрекъснато  си измислял незначителни и лично касаещи го  теми за дебати, които били безсмислени и отклонявали общественото внимание,  вместо да се съсредоточи върху нещо важно. И всъщност често така разчиствал сметки.

Цветанов явно счита нашите предложения за маловажни. Например, закона за българския език, който сме внесли отдавна, стои и отлежава. Поискали сме и промени в състава на КЕВР,  защото  вдигнаха неоснователно  цената на водата.  Явно тези теми не са достатъчно  важни за председателя на парламентарната група на ГЕРБ! Видя се, че за него е много по-важно да махне  зам.-председателя на НС, понеже видите ли, се изказал за народния съд. Това е напълно безсмислено. И прилича повече на лично отмъщение, отколкото на дебат между зрели хора.

„Много обичам да слушам как  бивши комунисти от МВР  разсъждават и отричат комунизъм, социализъм и народен съд.„,  каза иронично Сидеров. Просто е някак лицемерно, да не кажа и някоя по-силна дума…

Лидерът на „Атака“ каза още, че никога не влиза в сблъсък с Цветан Цветанов, тъй като двамата не са на едно ниво и той не е завършил школата в „Симеоново“. Няма да ме разбере просто…

„Хората ни гласуваха доверие и ни избраха във властта,  не за да се саморазправяме с неудобните, не с дни да решаваме проблемите на някой олигарх и да му уредим строежа на лифтове, хотелите, басейните и  пързалките, а сме в НС, за да решаваме наболели обществени проблеми, да повишим  доходите на хората, особено на пенсионерите, да си изпълним обещанията, които дадохме пред електората“, добави Сидеров.

Вместо да видим как  могат  да се стартират енергийни проекти, да облекчим икономиката и домакинствата,  започнахме да се търкаляме по дребнотемието, да прехвърляме проблеми от едно място на друго  даже под ръководството на ГЕРБ да се занимаваме с философски въпроси! На не са ни избрали за това! Отстрани погледнато е просто смешно, да не кажа и жалко.

Волен успя да изненада всички с днешното си изказване.

За пръв път той се опълчи срещу Цветанов и ГЕРБ и го направи по изключително фин и ироничен начин. Никой досега не е наричал Цецко в очите бивш комунист, лицемер и ограничен човек, недостоен за дебати с  културните и образованите депутати.

След година снишаване и мълчание Сидеров заби ножа право в раната.

А това показва, че част от патриотите вече се взели решение. И то е да продължат без ГЕРБ.

ВМРО и „Атака“ ще се явят самостоятелно на избори. И не искат да са повече в коалицията, която тегли България към дъното. Сами на избори, без ГЕРБ и без Валери Симеонов.

А това май е и началото на края на ерата Борисов – Цветанов!

Автор Станислава Славова , istinata.net

 

Tagged

9 thoughts on “От последните минути: Тежка битка разтърси парламента! Няма да повярвате кой кого обвини в… комунизъм!

  1. Направо ме разби!Наистина може да изненадва господин Сидеров!Но защо се върти като фурнаджийска лопата – веднъж така,веднъж иначе…Ако е по-праволинеен и държи на думата си ,може наистина да ми бъде по-симпатичен въпреки лудостта му отвреме навреме

  2. Функциите на институциите са дефинирани в съответните закони. Колко струват на данъкоплатеца дебатите по нежизнено-важни проблеми в ограниченото парламентарно време? Приемни за редовни срещи с избирателя къде има? За такива течове от данъците ни не съм гласувала, а вие? „Ако не искаш да те брули вятърът, не се издигай нависоко“ /народна поговорка/.

  3. Започват отново да проблясват надежди ,че Сидеров е сгрешил и ,че ще се опита оново да влезе в душтите на всички ,който по-рано го възпявахме !

  4. АКО НЕ ГОВОРЯТ ЗА КОМУНИЗЪМ И , КАКТО И НЕ СИ ИЗПЪЛНЯВАТ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА КАТО ДЕПУТАТИ ….ТЕ ПРОСТО НЯМА ЗА КАКВО ДА СА В ПАРЛАМЕНТА.СЪГЛАСНИ ЛИ СТЕ ?

  5. Предизборни маневри. Номерът да си във властта, но да се правиш на опозиция, патентован от Радан Дълбоката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *