Иво Христов: Радев трябва да направи партия, за да измъкне България от безвремието

България отблизо
Все още не мога да дам точен отговор на въпроса дали ще се явя на изборите за евродепутат, защото отношенията с БСП, партията, която ни е излъчила са напрегнати и това се отнася до цялата група на социалистите и демократите от България. Това коментира евродепутатът от БСП / ПАСД Иво Христов, който е и бивш началник на кабинета на президента Румен Радев в периода 2017-2019 г.

Имам номинации от организации в БСП, но се съмнявам, че при сегашното функциониране на вътрешната демокрация а партията, те имат някакъв шанс. Имам и съществени различия с курса на ръководството, така че въпросът предстои да се изясни.

 

На въпрос дали е възможно кандидатурата му за евродепутат да бъде издигната от нов политически проект, подкрепен от президента, Иво Христов коментира, че за това няма техническото време, но глад за такава партия има.

 

Моето мнение е, че такъв проект, който аз бих искал да наричам партия, отдавна трябваше да се е родил. С всеки изминал ден неговото раждане е все по-насъщна нужда за България. Виждаме как сегашната парламентарна република се разпада пред очите ни.

 

Конституцията дава на късо, тя прилича на една оголена интегрална схема, която някой неграмотен човек е напръскал с вода и тя дава на късо на всички нива, включително и на най-високо, каза още евродепутатът пред Euronews Bulgaria.

„Когато ограничиш избора на президента до няколко личности, защото това е основният ти проблем при реформата на Конституцията, изведнъж се оказва, че тези личности нямат политически мащаб, за да наберат правителство,“ заяви още Иво Христов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *