Първанов: Лицето на Цветанов стряска избирателите на ГЕРБ. Той не може да бъде лице на бъдещето, защото е затънал до гуша в…

България отблизо
Ако ГЕРБ продължи да налага кампания с лице Цветанов, и по – брюкселско говорене, това едва ли ще им донесе успех и да направят мобилизация.
Самият Борисов поощрява ”Апартаментгейт”, това означава че те ще се мъчат да направят от дефекта – ефект. Не знам дали ще успеят обаче, защото все някога масовото съзнание ще се замисли, че Борисов няма как да е извън всички тези процеси.

По повод на листите, които вече са известни за изборите на 26 май: Една от изненадите в листите е при БСП. Там в сериозна степен предозираха вътрешната битка. Получи се нещо, което е добро за всички там, въпреки че изглежда като тежка загуба. На всичко отгоре има млади хора, ненадейно изтласкани там, но ние в България винаги търсим някой нов да дойде.

 

При ГЕРБ няма изненади в листата. Никаква форма на Орбан не видяхме в листата на управляващите, напротив там има дигитализация, защита на личните данни, прекрасни неща, смислени при това. В този смисъл ГЕРБ изненада – като не ни изненада по никакъв начин.

 

ДПС ще хвърли всички сили в тази кампания, защото искат да покажат, че проблемът с ДОСТ е решен. След това е ВМРО, и там залагат на Ангел Джамбазки. Ако успеят да направят мажоритарна кампания, то ще имат реални изгледи да са в Европейския парламент.

Директорът на агенцията Първан Симеонов коментира нагласите на избирателите и заявки на партиите за евровота. От заявилите, че ще гласуват със сигурност, над 32% подкрепят БСП, 31% – ГЕРБ и СДС, а малко над 11% – ДПС. След тях е ВМРО с 5%. Следват „Демократична България“, „Воля“, „Атака“ и НФСБ.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *