Борисов клекна след срещата с патриотите! Ето какво се случва!

България отблизо

„ГЕРБ продължава да стои на позицията, която внесе за партийните субсидии“. 

Това заяви премиерът Бойко Борисов след среща с лидерите на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов на НФСБ, Красимир Каракачанов на ВМРО и зам.-предкедателят на Атака Десислав Чуколов по повод партийните субсидии.

Припомняме, че разговорът се наложи след внасянето на предложение от страна на ГЕРБ при получен глас държавата да дава 1 лев, а не 11 лева, както е до този момент.

„До края на юли ще бъде решено с колко да се намалят субсидиите. Започват консултции в парламента. До края на мандата данъци няма да пипаме“, отсече още министър-председателят.

Премиерът подчерта, че е готов да говори за Закона за политическите партии, където са необходими промени.

„Коалицията реши, данъчните закони в рамките на мандата да не се променят, защото влизат в противоречие с коалиционното споразумение“, допълни още Борисов.

Борисов уж стои на позициите си, но заявява, че до края на юли ще се реши с колко да бъдат намалени субсидиите на партиите. Ако това не е отстъпление от вече заявената позиция за намаляване на партийната субсидия до един лев, здраве му кажи. И всичко това става понеже на Борисов най-накрая му светна, че ликвидирането на партийните субсидии ще удари най-вече ГЕРБ. Защото ако изчезне финансирането на партиите от държавния бюджет, малките партии от коалицията „Обединени патриоти“ ще изчезнат. И няма да има какво да обединяват.

Напротив. Ще останат ДПС и БСП, с които Борисов не иска да си има вземане – даване. Първо, защото БСП няма да иска да води никакви преговори с него. И второ, понеже изобщо няма да иска да попадне в ръцете на ДПС, които са прекалено претенциозни. Засега, на Борисов патриотите му вършат работа. И той няма намерение да ги разпуска засега.

Така че всичко отново ще стане не както го иска Борисов, а както го искат другите партии в парламента.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *