Протестиращите се стягат да „приветстват“ отблизо конференцията на ГЕРБ. Участниците пък пристигат по график при пълна секретност

България отблизо

В София остават блокирани три възлови кръстовища – на “Орлов мост“, пред Ректората на СУ и булевард „Цар Освободител“ пред президентството.

Спокойно е преминала нощта за протестиращите в трите палаткови лагера.

Голяма част от хората на Орлов мост вече са се събудили, пият сутрешното си кафе, съобщава БНР. Преди минути се чуваха тромби и вувузели и скандирания „Оставка“ от другия палатков лагер в близост на СУ.

Хората тук се радват на хубавото време и споделят, че не се чувстват уморени и ще останат докато исканията им не бъдат изпълнени, а именно оставките на кабинета „Борисов“ и главния прокурор, те включиха и оставката на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков.

Настояват още и за дистанционно машинно гласуване и свикване на Велико народно събрание.

По повод днешната среща с актива на партия ГЕРБ, която ще се състои по късно през деня в „София Техпарк“, хората наистина казаха, че ще останат тук на място, за да пазят блокадата на “Орлов мост“, но пък не е изключено друга част от протестиращите граждани да се събере пред сградата на „Цариградско шосе“.

 

Около 4000 активисти на ГЕРБ от цялата страна се очаква да пристигнат днес в София за партийна сбирка в София Тех Парк. Привикани са всички общински съветници, кметове, местни координатори и депутати, за да чуят какво ще им каже лидерът на партията Бойко Борисов.

Указанията към партийните функционери от близо и далеч са всички да пътуват с коли, като пристигането е по график. Първите активисти трябва да са пристигнали още в 9 часа сутринта – три часа преди събитието.

Борисов ще държи реч пред актива. Очаква се в нея той да анализира политическата обстановка и протестите в страната и да говори за планираните си ходове. 

Събитието на ГЕРБ естествено привлече вниманието и на недоволните граждани. Протестна мрежа обяви в социалните мрежи Масова контра-конференция на ГЕРБ за оставка.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *