Украински политолог ВЗРИВЯВАЩО: Западът ще ЗАГИНЕ, а Русия ще е ВЕЧНА

Свят

Украинският политолог Александър Семченко нарече „катастрофална грешка“, решението на Запада да влезе в конфронтация с Русия. По неговите думи, историята на Русия доказва, че тя няма да изчезне никога.

Семченко бе гост в руската телевизионна програма „Вечер с Владимир Соловьов“ и говори за това, че Русия не иска и да знае за напъните на САЩ и Запада да въвеждат санкции, от които страдат най-вече самите те.

Обаче украинският журналист Андрей Метлев се опита да опровергае тезата, че Русия прави всичко възможно, за да възстанови мира в Донбас, като заяви, че Москва сама била дала повод за антируските санкции на Запада.

„Тогава Владимир Соловьов изригна: На нас санкциите са ни безразлични. Ние в условията на санкции, отидохме в Сирия и я освободихме от Ислямска държава. В условията на санкции създадохме нови видове въоръжения, които и досега не съществуват никъде в света. Ние в условията на санкции не отстъпихме нито на крачка от нашата позиция за многополярния свят. Вашите санкции само консолидират руския народ. А Западът страда“, изброи разпалено Соловьов.

Украинският политолог Александър Семченко подкрепи позицията на руския телевизионен водещ Владимир Соловьов и приведе редица исторически примери, които показват устойчивостта на Русия към западния натиск. Той поясни, че не става въпрос само за санкции или натиск. Русия се е справила с милионните военни нашествия на Запада и е излязла победителка. Така стана с армията на Наполеон. Бяха прогонени и пълчищата на Хитлер във Великата отечествена война. А сега, по думите на Семченко, цитирани от rueconomics.ru, Русия ще даде незабравим урок и на НАТО, което пълзи към нейните граници.

„Ако говорим честно, аз не вярвам, че Русия може някога да изчезне. Точно обратното. Мисля, че украинските власти направиха катастрофално погрешен избор, защото предпочетоха да са съюзници със Запада, вместо с Русия. Защото Западът ще загине, а Русия ще живее вечно“, добави украинският политически анализатор.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *