Харалан Александров: Българският избирател е завистлив, чувства се прецакан, затова електоратът на БСП са неуспелите

България отблизо

Българският избирател не е конкретен, има различни виждания. Към два различни морала се разделят.

Цялата кампания на ГЕРБ ще е изградена на това, че в България има хора, които са взели живота си в ръце. Това, което ни предлага тяхната листа, е да мислим за едно общо бъдеще в контекста на Европа. Кампанията на БСП адресира губещата част от България, която вечно се чувства прецакана. Това каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по Канал 3 социалният антрополог Харалан Александров.

 

Той се спря и върху скандала с апартаментите. „Чуха се гласове едва ли не за национализация на апартамента и призиви за въстание“ посочи той.  По думите на социалния антрополог това е вид връщане към миналото. „Ние в момента си търсим инквизитори, които трябва да се саморазправят с богатите“, каза още той.

В личния живот, смятането на цената на квадратен метър, напълно отмята проблемите на България. Част от коментарите по повод на оставката на Цветан Цветанов, бяха, че си тръгва от парламента, а защо не си тръгва от апартамента и това е много опасно. Това не помага на нашата общност да си решим проблемите, които имаме. Елена Йончева има имидж, че постоянно се хвърля в битки и това е добре, ако кампанията се конструира като война. Мария Габриел от друга страна е приета като красивото лице, каза още той.

Ние живеем в страната на бедните хора, които търкат билетчета и смятаме, че успехът е въпрос на късмет. Не можем да преброим хората, които искат да вземат на богатите апартаментите, но можем да преброим колко търкат по билетче на ден.

Българите са завистливи и искат да накажат всички и всичко. Тези хора няма да харесат интелигентното говорене на европейските хора, затова няма да харесат и листата на ГЕРБ. Техният гняв и недоволство от живота се превръща в епицентър на този политически ураган.

Ако не бяха такива, скандалът с апартаментите изобщо няма да бъде скандал. Хората, които си имат апартаменти, казват, че е неприятно, но дотам, категоричен беше Харалан Александров.

Tagged

6 thoughts on “Харалан Александров: Българският избирател е завистлив, чувства се прецакан, затова електоратът на БСП са неуспелите

  1. КОЙ СИ ТИ БЕ ХАРАЛАНЕ,С КАКВО ПРАВО ОПРЕДЕЛЯШ БЪЛГАРИТЕ КАТО ЗАВИСТЛИВИ А НЕ КАТО ТЪРСЕЩИ ИСТИНАТА ОТ КРАДЦИТЕ И ИЗМАМНИЦИТЕ….
    ГЕРБАДЖИИТЕ СЕ ИЗДЪНИХА ТОТАЛНИ С БЕЗГРАНИЧНАТА СИ АЛЧНОСТ И АРОГАНТНО САМОДОВОЛСТВО.
    ПОГЛЕДНИ САМО ИДИОТСКОТО ХИЛЕНЕ НА ЦЕЦО СЛЕД ОСТАВКАТА И ПРОСТАШКОТО ГОВОРЕНЕ МА ОСТАНАЛИТЕ НОВОДОМЦИ И ТОГАВА ПРАВИ АНАЛИЗ НА БЪЛГАРИТЕ….
    ЯВНО И ТИ СИ СЕ ОБЛАЖИЛ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН ,ЗАТОВА РЕВЕШ ЗА ПРОПАДНАЛИЯ ГЕРБ….

  2. А И ЗА ТВОЕ СВЕДЕНИЕ АЗ СЪМ ПРЕЦАКАН ,НО УСПЯЛ В ЧУЖБИНА ЗАЩОТО ТУК ЗА РАЗЛИКА ОТ БЪЛГАРИЯ НИКОЙ НЕ МЕ ПОДЦЕНЯВА И РЕКЕТИРА И ЖИВЕЯ ПО ДОБРЕ ОТ ТВОИТЕ УСПЕЛИ ГЕРБЕРИ….

  3. Ако говоренето на ГЕРБ е интелигентно ,а Мария Габриел е красивото лице да им пикам на стандартите…А само за сведение нито съм прецакана нито завиждам на преуспелите,но когато са го направили със собствени усилия да си ползват благините със здраве,но малцина са преуспелите през последнита 10 години по нормален начин…

  4. Този човечец Харалам е за съжаляване. Самотен, бездетен, мухлясъл ерген, отритнат, търси внимание по телефизионни предавания. Останал спрямо другите социолози далеч назад в умствено отношение. Неразбиращ тенденциите на социалните процеси. Опитва да компенсира със собствени теории според собствените му комплекси. Антисоциален поради трудното му вписване в традиционна семейна среда.

  5. Харалане,“преуспелите“в България,с много редки изключения,са най-долнопробни крадци!За това-НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ. и крадците,заедно с целият им слугинаж-в затвора!!!

  6. КАКВА СРАХОТНА ИСТИНА ИЗРЕКОХТЕ В ЗАГЛАВИЕТО Г-Н АЛЕКСАНДРОВ…………….“ЕЛЕКТОРАТА НА БСП Е ПРЕЦАКАН“…. ТОГАВА, КОЙ ПРЕЦАКА БЪЛГАРИЯ И Я РАЗРУШИ ?!?!? ТОВА Е ИВАН КОСТОВ С НЕГОВИТЕ СЪВЕТИ : КРАДЕТЕ, ДО КАТО ИМА….ИДВАТ ДРУГИ ВРЕМЕНА“ …И Е ИМАЛО КАКВО ДА СЕ КРАДЕ !!! НОВИТЕ ПАРТИЙ, СЪЗДАДЕНИ НА БАЗА “ ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА“ И Т.Н.НЕКАДЪРНИЦИ , ТАРИКАТИ “ ПАРТИЙНИ ЧЛЕНОВЕ“ ….КОИТО СЕГА НА ПЪРВАТА РЛЕДИЦА НА ДЕМОКРАЦИЯТА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *