”La Stampa” от неназован източник: 80% от руската помощ за Италия е напълно безполезна! Путин има задни мисли към Европа

България отблизо
80% от руската помощ за Италия е “безполезна”. Това пишат от италианското издание “La Stampa”, позовавайки се на високопоставен политически източник. Той обаче остава неизвестен и неназован.

Припомняме, че русия изпрати 600 респиратора и 100 вирусолози и епидемиолози като помощ за европейската страна в борбата й с коронавируса. Италия се превърна в най-засегнатата от епидемията държава в света и все още не може да се справи с овладяването на болестта. За да помогне, Владимир Путин реши да изпрати военни самолети с нужното оборудване и човешки ресурс, които да се включат в битката, а някои веднага проявиха критика и заявиха, че това е опит на Русия за пореден път да привлече Италия на своя страна и да накара ЕС да отмени санкциите, наложени на Кремъл заради анексирането на Крим.

 

Действията на Путин бяха придружени и с огромна онлайн кампания – снимки на самолети и хеликоптери плъзнаха из социалните мрежи, а върху военните средства бе изписано “От Русия с любов”.

 

“79% от тази помощ е напълно безполезна за Италия”, твърде източникът на “La Stampa”, който също потвърждава геополитическите задни мисли на Путин. Министър-председателят на Италия Джузепе Конте от своя страна приел подаръка, за заздрави добрите си отношения с Москва.

 

Очаквано – посланикът на Русия в Италия Сергей Разов отрече твърденията на италианското издание.

 

“Това е плод на консервативно мислене. Това е безкористен и напълно безвъзмезден акт на приятелски настроени хора, а не заговорническо действие”, обяви Разов пред “РИА Новости” – държавната новинарска агенция.

Цялата този помия срещу Русия се излива в момент, в който обикновените италианци започнаха да махат знамето на ЕС и да слагат руското. Помощта пък бе приета навсякъде радушно и лекарите се включиха на помощ в болниците.

В същото време няма написана провокативна статия нито срещу Китай, нито срещу Куба и Аржентина.

Авторът удобно забравя и че Полша не даде коридор на руските самолети, но за сметка на това задържа за себе си маските и защитните средства, предназначени за Италия.

А ето е и истината. Виж ТУК

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *