Владимир Путин предупреди Запада: Няма да се спасите, ако действате на принципа „всеки за себе си“!

Свят

Руският лидер Владимир Путин по време на срещата на върха на Г-20 заяви, че страните не могат да си позволят да се ръководят от принципа „всеки за себе си“.

Както посочи президентът, проблемите, свързани с пандемията от коронавирус, „ще се превърнат в много по-мащабни сътресения, отколкото при финансовата криза през 2008-2009 г.

Според него, кризата „ще остави своя отпечатък върху глобалното развитие“ за дълго време. 

„Ето защо, ние, безусловно, не можем да си позволим да действаме на принципа„ всеки за себе си “, тук наши колеги говориха за това. Напълно съм съгласен с тази постановка “, подчерта Владимир Путин.

По време на словото си, руският президент отбеляза също, че безработицата на фона на развитието на ситуацията с коронавируса, може да надхвърли показателите от 2009 г.

Владимир Путин призова за създаването на „зелени коридори без санкции“ и предложи мораториум върху ограниченията, които биха затруднили доставките на лекарства и стоки от първа необходимост.

В резултат на срещата на върха, беше приета декларация, в която се посочва, че държавите от Г-20 са се договорили да отпуснат средства на Световната здравна организация за борба с COVID-19, съобщава в своя статия уважаваната руска медия „Русия днес“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *