Абсолютно коректно: На Запад се възхитиха от предложението на Путин за Украйна

Свят

Журналистът Роджър Кепел обясни какъв план е предложил Путин за завършване на конфликта в Украйна.

Руският президент Владимир Путин предложи ясни стъпки за разрешаване на украинския конфликт, съобщи главният редактор на Die Weltwoche Роджър Кепел YouTube-канала си.

„Това е абсолютно коректно предложение на президента Путин, което беше отхвърлено от украинската страна“, отбеляза той.

Кепел също нарече „кражба“ решението на страните от Г-7 да отпуснат 50 милиарда долара на Украйна от блокираните руски активи. Той добави, че е скептичен към подобна инициатива. Според него тази мярка ще доведе до отлив на инвеститори, срив на еврото и още по-сериозна конфронтация.

В петък на среща с ръководството на Министерството на външните работи президентът на Руската Федерация Владимир Путин заяви, че за да започнат преговори, Украйна трябва да изтегли войските си от цялата територия на новите региони на Русия — Донецката народна република, Луганската народна република и Херсонска и Запорожка области.

Лидерът на руската държава отбеляза, че военните действия ще бъдат прекратени веднага след като Киев се съгласи с това условие. Също така, според президента на РФ Владимир Путин, Киев трябва официално да уведоми, че се отказва от плановете си за присъединяване към НАТО — Москва се нуждае от неутрален, необвързан, безядрен статут на Украйна за мирното регулиране.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *