„Това е пълна лудост, Русия няма да позволи“

Свят

Сара Вагенкнехт: Предоставянето на ракети Taurus на Украйна може да пренесе бойните действия в Германия.

Доставката на крилати ракети Taurus на Украйна ще доведе до по-нататъшна ескалация на конфликта с Русия, заяви германският политик Сара Вагенкнехт в интервю с журналиста Пол Ронцхаймер, публикувано в социалната мрежа Х.

«В крайна сметка това няма да помогне на Украйна. Постоянното удължаване на конфликта не може да се счита за помощ или защита… Сериозно ли мислите, че ако доставим още повече оръжия, украинците ще могат да изтласкат руснаците от Крим? Нима мислите, че Русия, ядрена държава, ще позволи това да бъде направено?» — възмути се политикът.

Вагенкнехт подчерта също, че далекобойните оръжия няма да помогнат на украинските въоръжени сили, а само ще удължат конфликта, което ще доведе до голям брой жертви.

«Считам, че това е пълна лудост. Ако предизвикаме война с германски оръжия в Русия, може да предизвикаме война в Германия», добави тя.

В четвъртък долната камара на германския парламент (Бундестаг) гласува с голямо мнозинство против проекторезолюцията, която директно призовава германското правителство да започне да доставя крилати ракети Taurus на Украйна.

Въпреки това в същия ден беше приета проекторезолюция за доставката на оръжия с голям обсег на Украйна за унищожаване на стратегически цели в руския тил, без да се споменават ракетите Taurus.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *