Адвокат Екемджиев: Търсим прокурор „с мъжки атрибути”, за да разследва Борисов

България отблизо
Борисов и неговото правителство са прилагали срещу народа си военната стратегия на опожарената земя – няма пари за пенсионерите, а службите за сигурност са оставени без ръководители. Сега виждаме как точно този човек, който твърдеше, че олицетворява държавността, се държи като гневен и ревлив тийнейджър, който е изоставен от първото си гадже. Не му пука нито за хората, нито за държавата. Това е инфантилизъм.

Това коментира по 7/8 TV адв. Михаил Екимджиев.

 

„По Конституция служебният кабинет може да прави всичко, но действително основната му задача е да подготви следващите избори. Конституцията не определя времето, през което едно служебно правителство може да съществува. Хипотетично, случилото се в предишното Народно събрание може да се повтори 2-3 пъти. Тогава именно служебното правителство продължава да действа през цялото това време. Така друга основна задача за него става укрепването на държавността“, обясни той.

 

Юристът коментира още, че разследване на нарушенията и евентуалните престъпления на предишната власт могат да се правят от МВР, но не може да се приключи без прокуратурата.

Той добави, че ако се появи прокурор „с мъжки атрибути на характера”, който да повдигне обвинения към предишните управляващи, както и да извърши проверка на главния прокурор Иван Гешев, ще се превърне в национален герой.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *