Адвокат Стефанов: Уликите в компютъра на Кристиян са подхвърлени!

България отблизо

Разследването за пробива в системата на НАП е прехвърлено в Специализираната прокуратура, като явно се прави опит да се повдигне обвинение за организирана престъпна група за незнайно какво.

Това обяви в ефира на Нова телевизия адвокатът на Кристиян Бойков, Георги Стефанов.

В ареста остава търговския директор на Тад груп Георги Янков, задържан вчера с операцията на ГДБОП във фирмата. Другият директор Иван Тодоров е в Канада на планирано пътуване още преди година.

Георги Стефанов не пожела да коментира в детайли изявленията от вчера на главния прокурор Сотир Цацаров и неговия заместник Иван Гешев за откритото от разследващите в компютъра на Кристиян. „Правят се какви ли не изявления“, заяви Стефанов и обясни, че компютърът евентуално не е декриптиран според процесуалните правила. Ако са били извлечени данни, това е било незаконно – не са присъствали собственикът, адвокат и поемни лица, което означава, че доказателствата не са годни. „Ако е направено, разследващите сами са си минирали доказателствения материал“, обясни Георги Стефанов. Той посочи също, че компютрите са в ръцете на разследващите и ако е имало влизане, то това означава, че освен теглене на информация, може да има и внасяне.

Правят се твърдения пред медиите. Те твърдят, че го има, ние твърдим, че ги няма“, заяви още Стефанов за данните в компютъра на Кристиян Бойков.

Адвокатът отхвърли всякакви въпроси за политическа връзка: „Моля да не ни замесвате в техните политически игри. Въпросът е процесуален. Да оставим политиката за политиците.“/news.bg/

Ако думите на адвоката са верни, това означава, че разследващите действат неправомерно. А това не е присъщо на хората от системата на МВР. Те спазват закона, поне по-голямата част от тях. Което означава, че може би, са получили някаква поръчка да бъде обвинен Кристиян на всяка цена. Дали е така скоро ще узнаем. Но все по-застрашителните обвинения, дори в кибертероризъм, показват, че някой по върховете не се шегува. И неговите интереси са засегнати в голяма степен. Защото вече не става дума за националната сигурност. А за нечия друга сигурност. Скоро може да стане актуален и въпросът дали изобщо е имало хакерска атака или обвиненията, в по-голямата си част, са подхвърлени, за да послужат за саморазправа с политическите опоненти.

istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Адвокат Стефанов: Уликите в компютъра на Кристиян са подхвърлени!

  1. Служителите от системата на МВР не действали незаконно!!! Някой вярва ли на тези смешки?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *