Борисов: А знаете ли какво има в чекмеджето на Кирил Петков? Аз ще ви кажа!

България отблизо

Виждат, че няма да съставят правителство и бързо замитат следите. 3 месеца има доклад и му седи на Петков скрито в чекмеджето. Видя, че няма да откраднат парите за батериите и замитат следите. Това заяви експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Коментарът му бе във връзка с Плана за възстановяване и развитие, който все още не е вкаран за гласуване в парламента. 

Борисов се ядоса на журналистите и попита единият от тях какво ексклузивно е научил от премиера Петков вчера.

 

„Какво ексклузивно научи, освен, че замитат Gemcorp. Кога получихте доклад от ДАНС? Кога разбрахте, че има руски шпиони. Ама ти не си за bTV. Как може да питаш такова нещо? Той казва, че го има, а ти казваш, че го няма. Те разбраха, че сме ги докопали за огромната им корупция и се чудят как да прикрият всичко. 1200 лв. за мегават час ток днес. Българинът седи и мълчи. При нас за 1 или 3 стотинки имаше протест пред КЕВР. Сега 700-800, а днес ще е рекорда. Колко ще е други ден – не знам. Газът ще стане 32+60 и няма да го има. За посредниците това е злато. Грабят българина със стотици милиони на месец“, каза още той.

„За нас правителство е перфектният вариант. Но сега ще изберат Рашков и ще отидат на избори. За ГЕРБ е идеалният вариант, но за държавата е банкрут. Съгласиха се да вземат 160 милиона за хеликоптери. Това ли е новият морал? Това ли е промяната? Ако го бяхме направили ние, щяхте да ни разсипете. Една хилядна от това, което правят те, ако бяха направили ГЕРБ, щяхте да ни разсипете. Не знам къде са дали 166 милиона, но пак ще отидат за хората. Какво говореха за нас? В същата джипка се возят година и половина. Те като дадат пари е готино, ние като давахме, беше лошо. Що е тоя двоен аршин, ексклузивно питам“, допълни Борисов.

Според лидерът на ГЕРБ ПП крадат от тока и бензина чрез посредници, които им превеждат парите.

„Имате ли тунели и мостове? Четири магистрали на година, крадяли 8 милиарда. Ма, къде са, бе? Имат по 50 интервюта на месец при вас. Вече се чудя кой е водещият. Колкото повече говорят, толкова по-голяма услуга ни правят, защото се оплитат в калчища. Оптимизмът ни за „Хемус“ е нула“, каза Борисов.

„Инфлацията е скрит данък. Мине ли 2% инфлацията, виках Горанов и му казвах: „Недей“. А оръжието по Украйна, което се дава? От ГЕРБ внесохме проектозакон, който не хареса българина, но трябваше да приемем да даваме оръжия на Украйна. Криенето през фирми води комисионни. Заводите сключват договори и изнасят. Някой може ли да ми каже, че е сигурен, че не изнасяме оръжия за Украйна. Но това ексклузивно не се пита“, ядоса се той.

„Други въпроси? Хлябът си е скъп, олиото си е скъпо. Продължава контрабандата със слънчоглед от Украйна. С тия 10 дена суша и реколтата с царевицата ще е зле. Представяте ли си с Дончев да сме премиери година и половина и да не сме взели парите, с тоя микрофон щеше да ме удариш по главата. Докато си траете, ви взеха милиард и половина. Що мълчите, бе? Не ви ли дават да говорите“, обърна се той към журналистите.

Той смята, че правителството ще затъне още през август месец, заради високата инфлация.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *