Алгафари заговори за тайна сделка между ДПС и Елена Йончева. Има нещо, което не знаем

България отблизо

Интересни са ми обявените листи на ДПС. Йончева е на последното пето място за евроизборите, а Чакъров води. Партията понастоящем има петима депутати. Поставянето ѝ на последно място означава, че тя трябва да има преференции, иначе е неизбираема. Пеевски трябва да разпореди дали тя ще отиде по-напред. Това каза журналистът Емилия Милчева в студиото на Нова телевизия.

 

По думите ѝ без партийни структури, сами личностите трудно успяват. „Ако зад теб няма формация, няма как да се получи. Ваня Григорова влезе в комбинация с Мая Манолова, но може би твърде рано се впусна в политическа битка.

 

Беше по-разумно първо да изкара един мандат като общински съветник. Владислав Горанов да не води листа показва, че партия, член на ЕНП, не може да си позволи да сложи начело човек, санкциониран по списъка „Магнитски“, ще стои като петно на ревера. Въпреки това изглежда е значим за партията, както и Цвета Караянчева. Подреждането на листите показва незаинтерсованост към желанията на избирателите“, коментира тя.

Политическият анализатор и PR Нидал Алгафари посочи, че ДПС е извлякла максимума от казуса с номинацията на Елена Йончева. „Тя не е най-добрият вариант за евродепутат, може би има друга договорка – финансиране на нейни проекти или някой пост.

Йончева помогна имиджово на ДПС, а какво ще получи тя, тепърва ще разбираме. Ваня Григорова ще обере от гласовете на хората, които са я харесвали като синдикалист. Тя ще направи добър резултат. Мая Манолова ще бъде с твърд тон, а Григорова – ще бъде мост с другите. Ще са като лошото и доброто куче. За ГЕРБ в 24 МИР много по-добре би стояла Рая Назарян, отколкото Влади Горанов. Чисто имиджово тя изглежда по-различно покрай преговорния екип“, заяви той.

Според него Ахмед Доган е дал шанс на Пеевски да се докаже, разширявайки профила на електората на ДПС. „ГЕРБ и ДПС ще имат достатъчно гласове за собствено мнозинство“, смята Алгафари.

Tagged

1 thought on “Алгафари заговори за тайна сделка между ДПС и Елена Йончева. Има нещо, което не знаем

  1. На такъв като Алгафари не трябва да му се вярва,защото тоя човек като пиар на БСП по време на избори в Дупница ни направи сами да си говорим.“Великият“ пиар който ръси на лево-на десно дрънка глупости та знае ли се.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *