Александър Маринов предупреди политиците за мрачен сценарий. Цяла България е обречена!

България отблизо
За да се състави правителство, е нужна смелост и политическо майсторство, коментира по БНТ председателят на Стратегическия съвет към президента проф. Александър Маринов.

Ние се намираме в тежка ситуация и трябва да се поеме отговорност. Надяваме се да има редовно правителство с парламентарна подкрепа, посочи той.

 

По думите му има неща, които трябва да бъдат решени веднага – да бъде гласуван бюджет и пакет от закони. Ако това се не се случи, навлизаме във фаза, която ни води към мрачни сценарии, очертани от Министерството на финансите.

 

Трябва да стане ясно дали ГЕРБ са готови наистина да преговарят за правителство и дали имат готовност да приемат промени в конкретни закони, каза още Маринов.

 

Според него атака срещу президента е „тежък автогол“, а импийчмънт не може да мине, защото Конституцията ясно казва как може да се случи тази процедура.

Борисов предлага неща, които много добре знае, че няма да се случат, включително към коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“.

 

Той минава в активна позиция, защото досега беше притиснат в ъгъла, а ако се стигне до това ГЕРБ да предлага кабинет, вероятно ще предложат нещо от типа на проектокабинета „Габровски“, смята Александър Маринов.

 

В ГЕРБ няма капацитет – нито знания, нито качествени кадри, които да разбират новите моменти в глобален аспект с овладяване на инфлацията. Видно е от предизборните изцепки. Като не могат да диагностират проблема – не могат да го решат.

 

Не могат да решат едновременно проблема с дефицита /за да влезем в еврозоната/ и да успокоят бизнеса и населението по отношение на доходите, след като ще трябва да режат помощи, субсидии, програми, Да не говорим, че не могат да договорят и евросредства в хоризонт, който да има значение за местните избор.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *